or or

ویلای هفت سنگان قزوین/ویلای هفت سنگان قزوین/دفتر معماری سهراب رفعت

باتوجه به فضاهای درخواستی کارفرما ( برای طراحی یک ویلای تفریحی ) و همینطور شکل هندسی و مساحت زمین سعی بر آن شد که با حجمی کشیده شده در عرض زمین بیشترین نور طبیعی جنوب را درفضاهای داخلی ( بخصوص در زیر زمین ) داشته باشیم . با این ایده ساده توانستیم بیشترین لند اسکیپ را مقابل ویلا فراهم کنیم که در آن عملکردهایی نظیر استخر ، تراس ، آلاچیق و پارکینگ ارتباط منطقی و روانی را با ویلا داشته باشند . در شکل گیری حجم اولیه علاوه بر نحوه دریافت نور و سادگی در حجم ، محدودیت های سطح اشغال و ارتفاع مجاز ( حداکثر دو طبقه روی همکف ) نیز دخیل بودند ، که نهایتاً طرح در 2 طبقه روی زمین و یک طبقه زیر زمین شکل گرفت ، فضاهای تاسیساتی ، خدماتی ، بازی ، تفریحی و ورزشی در طبقه زیرزمین ، فضاهای عمومی و اتاق مهمان در طبقه همکف و نیز فضاهای خصوصی خواب ها در طبقه اول قرار گرفتند . ارتباط این سه طبقه به وسیله پله ای دوار از جنس فلز و از طریق یک ووید صورت پذیرفت که خود باعث ایجاد کوران طبیعی هوا شده است . بیشترین شفافیت حجم در نمای شمالی …

فرهیخته گرامی، برای مطالعه بیشتر راجب این گفتار و همچنین مطالب مرتبط بیشتر با این متن لطفا اینجا کلیک کنید...