دانلود پاورپوینت تغذیه ورزشی


دانلود پاورپوینت تغذیه ورزشی

دانلود پاورپوینت تغذیه ورزشی

مقدمه:

یک شاخه‌ی علمی از حیطه‌ی فیزیولوژی ورزشی و از اصول سه گانه‌ی طب‌ورزشی و همچنین در یکی از جنبه‌های مهم علم‌تمرین نیز به شمار می‌رود.

غذا در واقع منبع تامین کننده‌ی سوخت بدن و زمینه‌ساز فعالیت‌ها و سازگاری‌های بدن برای ورزش می‌باشد. تغذیه‌ی مطلوب تغذیه‌ای است که مواد غذایی لازم را جهت رشد، نگهداری و ترمیم نسوج بدن تأمین کند. تغذیه‌ی خوب موجب افزایش کارایی مکانیسم‌های بدن انسان و تغذیه‌ی نامناسب بالعکس موجب کاهش کارایی مکانیسم‌های بدن انسان می‌گردد .

ترکیب مواد غذایی تشکیل دهنده‌ی یک رژیم غذایی برای ورزشکاران با افراد عادی متفاوت بوده و به عوامل زیر بستگی دارد:

قد

وزن

جنس

سن

هدف از مبادرت به فعالیت‌های ورزشی (کاهش وزن، حفظ تندرستی،          رقابت و قهرمانی)

نوع فعالیت ورزشی (نوع سیستم‌های درگیر) و مدت آن

سطح ورزشی ورزشکار

تعداد جلسات در هفته و در روز

اعمال مواد غذایی در بدن به شرح زیر می‌باشد:

رفع گرسنگی در فرد

تأمین انرژی برای فعالیت‌های روزانه

تأمین مواد لازم بدن برای رشد، نگهداری و ترمیم نسوج بدن

تأمین ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری بدن

متابولیسم (سوخت و ساز) :

غذا پس از تناول (حتی همزمان با جویده شدن) تحت تاثیر واکنش‌های شیمیایی و بعضاً فعالیت‌های مکانیکی قرار می‌گیرد تا برای جذب آماده گردد. واکنش‌های که منجر به هضم و جذب غذا می‌شوند را مجموعاً متابولیسم یا سوخت و ساز می‌گویند که از دو نوع واکنش کاتابولیسم (سوختن، شکستن) و آنابولیسم (ساختن) تشکیل شده است.

کاتابولیسم:

ملکول ذرات شیمیایی درشت‌تر بر اثر شکستن و قرار‌گیری در فرآیندهای خاص به ملکول‌های ریزتر تبدیل می‌شوند (تبدیل قند به H2o_ CO2 و انرژی). واکنش‌های کاتابولیسمی از نوع واکنش‌های گرماده (انرژی‌زا) هستند و بدن در طی این فرآیندها به انرژی مورد نیاز خود برای انجام فعالیت‌های مورد نظر دست می‌یابد.

آنابولیسم:

ملکول ذرات شیمیایی بدست آمده از تجزیه‌ی مواد غذایی در بدن به هم پیوسته و ملکول‌های درشت‌تر را تشکیل می‌دهند (تبدیل گلوکز به گلیکوژن، اسیدآمینه به پروتئین). واکنش‌های آنابولیسمی واکنش‌های گرماگیر (دریافت‌کننده‌ی انرژی) هستند و بدن برای طی این فرآیند احتیاج به صرف مقادیری از انرژی می‌باشد.

متابولیسم پایه:

بدن برای زنده ماندن، نیاز به یک حداقل مصرف انرژی دارد. این حداقل همان متابولیسم پایه است که مسئول مصرف حدود 0.060 از کالری روزانه در فرد است. این میزان کالری صرف تامین مخارج برای کارکرد دستگاه‌ها و ارگان‌های ضروری و حیاتی در بدن از جمله ترشح هرمون‌ها، انتقال عصبی، فعالیت قلب، کبد، دستگاه گوارش،دستگاه تنفسی و خلاصه هر فعالیتی که برای زنده ماندن ضروری است.

فهرست مطالب:

مقدمه

ترکیب مواد غذایی

اعمال مواد غذایی

متابولیسم (سوخت و ساز)

کاتابولیسم

آنابولیسم

متابولیسم پایه

کربوهیدرات‌ها یا قندها

منوساکاریدها (تک قندی‌ها)

دی‌ساکاریدها

پلی‌ساکاریدها (چند قندی‌ها)

کل منابع گلیکوژن بدن

عوارض کاهش ذخایر گلیکوژن

نقش قندها در بدن

شاخص گلیسیمیک

لیپیدها (چربی‌ها):

نقش چربی‌ها

پروتئین‌ها

اسیدآمینه‌ها

وظائف پروتئین‌ها در بدن

پیامدهای نامطلوب ناشی از مصرف بیش از حد پروتئین

ویتامین‌ها

نقش ویتامین‌ها در بدن

منابع غذایی ویتامین‌ها

مواد معدنی

الکترولیت‌ها

آب

نقش آب در ساختمان و اعمال حیاتی بدن

علائم کمبود آب

کنترل وزن

کاهش، حفظ و افزایش وزن

عوراض کاهش آب بدن بر روی سلامتی

اثرات منفی دوره‌های تکراری کاهش وزن

ملاحظات عملی برای کاهش وزن

نحوه‌ی ارزشیابی غذای ورزشکار

ملاحظات عملی برای افزایش وزن

مراحل رسیدن به وزن ایده‌آل

رعایت نکات عمومی در تغذیه‌ی ورزشی

تمرین و تغذیه

توصیه‌ها

مصرف کربوهیدرات قبل از تمرین یا مسابقه

نمونه‌ی قبل از مسابقه

مصرف کربوهیدرات در حین مسابقه

تغذیه پس از تمرین

طبقه‌بندی مواد غذایی براساس ایجاد پاسخ اسیدی یا قلیایی

مواد غذایی اسیدی

انواع مکمل‌ها

بارگیری کربوهیدرات

روش محاسبه‌ی میزان انرژی

محاسبه‌ی انرژی مورد نیاز برای فعالیت‌های روزانه

تعادل رژیم غذایی

ویتامین‌ها، منابع و عوارض کمبود

کراتین

تغذیه‌ی ورزشی نوین

کراتین منوهیدرات

های کراتاید

تائورین

آرژنین

ال‌کارنیتین و دی‌کارنیتین

نکات

سوپر ادین

فارماتون

یوربامین

سنتروم

فرمت فایل: Powerpoint
تعداد صفحات: 105
حجم: 563 کیلوبایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *