دانلود ارتباط بین سبک های هویتی و افسردگی پس از شکست تحصیلی با بهزیستی روانشناختی در دانشجویان دانشگاه آزاد


چکیده

هدف پژوهش حاضر بررسی ارتباط بین سبک های هویتی و افسردگی پس از شکست تحصیلی با  بهزیستی روانشناختی در دانشجویان دانشگاه آزاد می باشد. ابزارهای این پژوهش شامل دو نوع پرسشنامه است که شامل: پرسشنامه سلامت روانی و پرسشنامه بهزیستی روانشناختی می باشد و پرسشنامه سلامت روانی 7 ماده آن برای نشانه های جسمانی و 7 ماده دیگر آن علایم اضطراب و 7 ماده دیگر آن اختلال در کنش اجتماعی و 7 ماده دیگر علایم افسردگی را می سنجد. پرسشنامه بهزیستی روانشناختی که 19 ماده آن برای رضایت از زندگی و 13 ماده آن برای معنویت و 19 ماده آن برای شادی و خوش بینی و 8 ماده آن مربوط به رشد و بالندگی و 8 ماده برای ارتباط مثبت با دیگران و 10 ماده آن برای خود مختاری می باشد. بر اساس نتایج تحقیق مشاهده شد که نمره سلامت روانی در دانشجویان دختر بیشتر از دانشجویان پسر است بدین معنی که دانشجویان دختر از سلامت روانی بیشتری برخوردارند و همچنین از لحاظ افسردگی بین دانشجویان پسر و دانشجویان دختر  مشاهده نشد و مشخص شد که نمره بهزیستی روانشناختی در بین دانشجویان پسر بیشتر از دانشجویان دختر می باشد بدین معنی بهزیستی روانشناختی بیشتری دارند.

1-1-                    مقدمه

در سالهای اخیر در کشور ایران مانند سایر کشور های جهان علاقه بخصوص مهم از طرف مقامات دولتی و هم از جانب پسر  م به امر بهداشت روانی نشان داده شده است و اثرات آن در بهبود و اوضاع بیمارستانهای روانی و به کاربردن روشهای صحیح در پیشگیری مشاهده می گردد. عدم سازش وجود اختلالات رفتار در جوامع انسانی بسیار مشهور و فراوان است و در هرطبقه و صنفی و در هر گروه و جمعی اشخاص نامتعادل وجود دارند.

هر شخص ممکن است گرفتار ناراحتی روانی شود خود به خود کافی نیست زیرا که بهداشت فقط منحصر به تشریح علل اختلالات رفتار نبوده  بلکه هدف اصلی آن پیشگیری از وقوع ناراحتی ها  می باشد. پیشگیری عبارت است از به وجود آمده عاملی که مکمل زندگی  سالم و نرمال باشد و نیز درمان اختلالات جزیی رفتار به منظور جلوگیری از وقوع بیماریهای شدید روانی است. یکی از شرایط اصولی بهداشت اصولی بهداشت روانی این است که شخص به خود احترام بگذارد و خود را دوست بدارد(شاملو، 1376). سلامت روانی یکی از مباحث مهمی است که در رشد و بالندگی خانواده و جامعه موثر می‌باشد. سازمان بهداشت جهانی (2004) سلامت روانی را به عنوان حالتی از بهزیستی که درآن فرد توانمندی خود را شناخته از آنها به نحو موثر و مولد استفاده کرده و برای اجتماع خویش مفید است تعریف می‌کند. به طور کلی بهداشت روانی ایجاد سلامت روان به وسیله پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های روانی، کنترل عوامل موثر بروز آن، تشخیص زودرس، پیشگیری از عوامل ناشی از برگشت بیماریهای روانی و ایجاد محیط سالم در برقراری روابط صحیح انسانی است(میلانی فرد، 1386).

شاید کمتر کسی باشد که در طول دختردگی خود لحظاتی از نگرانی و افسردگی را احساس نکرده باشد . افسردگی یک اختلال شایع عاطفی است . اگر شدت اینحالت از حد معمول بگذرد ، عرصه‌ی‌ دختردگی را بر فرد تنگ کرده او را از همه چیز حتی از خودش بیزار می کند . بنظر می رسد ادعای اینکه اصولاً افسردگی جزئی از دختردگی بشر است زیاد مشکل نباشد .

تورو می گوید :« اکثر پسر  م عمرشان در افسردگی خاموش می گذرد » و شوپنهاور چنین نوشت :« دختردگی انسان بین ملال و اندوه نوسان دارد ».

1-2-                    بیان مسئله

تامین بهداشت همه افراد جامعه از مهم ترین مسایل اساسی هر کشور است، این امر در سه جنبه جسمانی، روانی و اجتماعی مورد ملاحظه قرار می گیرد، در صورتی که بعد روانی بهداشت به اندازه کافی مورد توجه قرار نگیرد، فراوانی مشکلات روانی و رفتاری رو به فزونی خواهد گذاشت تا حدی که عوارض ناشی از بی توجهی به آن در ابعاد فردی و اجتماعی، خانوادگی و انسانی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی اثرات سوء و غیر قابل جبران رادر پی خواهد گذاشت( نوابی نژاد،1376).

در دهه­های اخیر، روان­شناسی مثبت­نگر[1] به عنوان تلاشی جهت بررسی توانمندی­های انسان است که هم اکنون این علم مطالعات مناسبی برای بهزیستی[2] و شادمانی در حوزه­های مختلف آموزشی، بهداشتی، درمانی و دانشگاهی فراهم نموده است Linley, P. A., & Joseph, S. ,2004).). روان­شناسی مثبت­نگر، حرکتی شناخته شده در جهت سوق دادن انسان به سمت رشد، شکوفایی و بالندگی است که نمی­خواهد جایگزین هیچ یک از انواع درمان­های روان­شناختی شودSeligman, M. E. P. ,2006).). جامعه علمی، در طول دهه­های اخیر، شاهد مطالعات و تحقیقاتی در زمینه درک و مفهوم­سازی جنبه­های مختلف روان­شناسی مثبت­نگر به ویژه بهزیستی بوده است. بهزیستی روان­شناختی به طور گسترده­ای مورد بررسی و به روش­های مختلفی مفهوم­سازی شده است.

یکی از مفاهیم اصلی مدل سلامت بهزیستی است. مدل سلامت سه نوع بهزیستی هیجانی، بهزیستی روانشناختی و بهزیستی اجتماعی را با هم ترکیب کرده ومفهوم جامع و کامل از بهزیستی را هم که جنبه عاطفی(بهزیستی هیجانی) و هم جنبه کاربردی(بهزیستی روانشناختی و اجتماعی) سلامت روانی را در بر می گیرد به وجود آورده اند. سلامت روانی دارای 13 نشانه است که 2 نشانه مرتبط با بهزیستی هیجانی 5 نشانه مرتبط با بهزیستی اجتماعی و 6 نشانه مرتبط با بهزیستی روانشناختی است. بهزیستی روانشناختی به معنای قابلیت یافتن تمام استعدادهای فرد است. ودارای مولفه های 1- خودمختاری (احساس شایستگی و توانایی در مدیریت محیط پیرامون فرد و …)2- رشد شخصی(داشتن رشد مداوم و …)3- روابط مثبت با دیگران(داشتن روابط گرم و …)4- هدفمندی در زندگی  (داشتن هدف در زندگی )5-پذیرش خود(داشتن نگرش مثبت نسبت به خود و …) 6- تسلط بر محیط (توانایی انتخاب و ایجاد محیطی مناسب و…) می باشد. در این پژوهش افسردگی نه بعنوان یک بیماری ، بلکه بعنوان واکنشی روانی در مقابل مسائل و مشکلاتی که دانشجویان با آنها گریبانگیر هستند ، مطرح است .  بعبارت دیگر حالتی است عاطفی به نحوی که فرد قدرت و توانایی لازم و کافی برای انجام امور و تکالیف عادی روزمره‌ی‌خود را ندارد و کاهش چشمگیر در فعالیتهای سادخترده‌ی‌ وی دیده می شود .
[1]. Positive psychology
[2]. Well-being

 

فهرست مطالب

فصل 1-    کلیات تحقیق… 1

1-1-    مقدمه…………. 2

1-2-    بیان مسئله. 3

1-3-    اهمیت و ضرورت انجام تحقیق.. 5

1-4-    اهداف تحقیق.. 6

1-5-    سوالات تحقیق.. 6

1-6-    چارچوب نظری تحقیق.. 7

1-7-    تعاریف واژه ها 15

فصل 2-    ادبیات و مستندات تحقیق… 18

2-1-    تعریف هویت… 19

2-2-    مفهوم هویت… 21

2-3-    انواع هویت   23

2-3-1-     سبک های هویت اطلاعاتی.. 25

2-3-2-     سبک هویت هنجاری.. 26

2-3-3-     سبک هویت سردرگم.. 28

2-4-    هویت و جنسیت… 29

2-5-    سلامت روان.. 30

2-6-    سلامت روانی.. 31

2-7-    بهزیستی روانشناختی.. 34

2-8-    مولفه های تشکیل دهنده سازه بهزیستی روانی.. 37

2-8-1-     خودمختاری   37

2-8-2-     رشد فردی………… 38

2-8-3-     تسلط بر محیط… 39

2-8-4-     هدفمندی در زندگی.. 40

2-8-5-     روابط مثبت با دیگران.. 40

2-8-6-      پذیرش خود  41

2-9-    افسردگی  42

2-10-  تعریف افسردگی.. 43

2-11-  شناخت افسردگی.. 44

2-12-  انواع اختلال افسردگی.. 47

2-13-  نشانه های افسردگی.. 50

2-14-  مطالعات انجام شده 55

فصل 3-   روش شناسی تحقیق… 62

3-1-   روش تحقیق.. 63

3-2-   جامعه آماری.. 63

3-3-   نمونه و روش نمونه گیری.. 63

3-4-   روش گردآوری اطلاعات… 64

3-5-   ابزار گرد آوری اطلاعات… 64

3-6-   روش های تجزیه و تحلیل داده ها 70

فصل 4-     تجزیه و تحلیل اطلاعات… 71

4-1-   بررسی جمعیت شناختی آزمودنیها 72

4-1-1-   بررسی حجم نمونه به تفکیک جنسیت… 72

4-1-2-   بررسی حجم نمونه به تفکیک محل سکونت… 73

4-1-3-   بررسی حجم نمونه به تفکیک ترم تحصیلی.. 73

4-1-4-   بررسی حجم نمونه به تفکیک میزان تحصیلات… 75

4-1-5-   بررسی حجم نمونه به تفکیک میزان درآمد. 76

4-2-   بررسی متغیرهای اصلی و فرضیات تحقیق.. 77

فصل 5-     نتیجه گیری و پیشنهادات… 95

5-1-   خلاصه یافته ها ی پژوهش…. 96

5-2-   بحث و نتیجه گیری.. 97

5-3-   محدودیتهای تحقیق.. 100

5-4-   پیشنهادهای تحقیق.. 101

 

این فایل ورد در 125 صفحه به خدمتتون ارئه میشود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *