دانلود پژوهش بررسی ميزان ذرات معلق و تعیین عملکرد سيستم هاي پالايش ذرات درکارخانه های آسفالت


دانلود پژوهش بررسی ميزان ذرات معلق و تعیین عملکرد سيستم هاي پالايش ذرات درکارخانه های آسفالت

(مطالعه موردی کارخانه های آسفالت سازی شهرداری نیشابور و شرکت تیراژ )

کارشناسی ارشد((. M.Sc))

رشته:مهندسی محیط زیست

گرایش :آلودگی هوا

surveying The Rate Of Suspended And Assessing The Efficiency Of  Particles Refinement  Systems In Asphalt Factories

(The Case Study Of Asphalt Factories In  Neishaboor Municipality And Tirazh Company)

چکيده:

کارخانجات آسفالت منابع انتشار  آلاینده های هوا  هستند که نقش موثر در آلودگی هوا ،ذرات معلق رادارند.در منطقه نیشابور 3 کارخانه آسفالت باعث تولید این آلاینده ها شده و نیزمشکلاتی را برای محیط شهری و طبیعی ایجاد نموده است .

ابتدا کارخانجات آسفالت شناسایی شده و سپس اطلاعات مورد نیاز در این رابطه جمع آوری گردیده است . از سه کارخانه موجود 2 کارخانه دارای سیستم سیکلون – اسکرابرتر بوده و کارخانه دیگر فاقد سیستم کنترل کننده می باشد . برای ارزیابی سیستم های کنترل کننده این کارخانجات باید نمونه برداری ذرات معلق در زمانی که کارخانه فعال است انجام گیرد .

برای ارزیابی این سیستم ها ، با توجه به یکسان بودن شرایط تولید در ساعات کار ، 3 نمونه قبل سیستم و 3 نمونه بعد از سیستم کنترل کننده برداشت شده است . نتایج این نمونه برداری حاکی از آن است که ذرات معلق در خروجی این کارخانجات بین محدوده 20859-26137 mg/m³ و میزان ذرات معلق ورودی به سیستم موجود بین رنج 67953-77951mg/m³ می باشد. با توجه به این اعداد کارایی این سیستم ها در کارخانجات آسفالت شهرداری و تیراژ به ترتیب برابر با 68.9% و 73.1% محاسبه گردیده است .

با توجه به این کارایی ، عملکرد سیستم های موجود با توجه به غلظت ذرات ورودی پایین بوده است. زیرا انجمن متخصصین بهداشت صنعتی امریکا کارایی اسکرابر را به تنهایی 95-98% بیان نمده است .

از دلایل بازدهی کم در این سیستم ها را می توان به موارد ، طراحی غلط ، عدم نگهداری و بهره برداری مناسب و آبدهی نا مناسب اسکرابرتر اشاره کرد. در پایان راهنمائیهایی پیشنهاد گردیده است که این موارد برای تمامی کارخانه های ایران موثر است .

مقدمه :

در مبحث آلودگي هوا ، ذرات و گرد و غبارات موجود در هوا ، اگر از حدود استاندارد تعيين شده بر اساس قوانين ، مقررات و دستورالعملهاي موجود در محيط زيست ، بيشتر شود ، مخاطراتي را براي محيط زيست طبيعي و انساني به همراه خواهد داشت ، حال اين ذرات اگر در محيط صنعتي و صنايع مختلف توليد شوند مي‌توانند علاوه بر مخاطره آميز بودن روي افراد شاغل در آن صنايع در مناطق مسكوني اطراف آن صنعت نيز تأثيرات سويي را داشته باشند ، از جمله اين صنايع ، مي‌توان صنعت يا صنايع آسفالت سازي را نام برد ، در صنايع آسفالت سازي بسته به پروسه توليد آسفالت كه عمدتاً از شن و ماسه استفاده مي‌شود ، لزوم اهميت كنترل ذرات در اين صنايع ، كاري بس ضروري مي‌باشد، كه متأسفانه در كشور كمتر توجهي به كنترل اساسي ذرات (كه عمدتاً نيز مخاطراتي را براي كارگران شاغل دارد) در آن صنعت مي‌شود.

نكته‌اي كه ضروري به نظر مي‌رسد باید قيد گردد اين است كه در بسياري از كارخانجات آسفالت در ايران و ساير كشورها ، سعي شده است كه از دستگاههاي كنترل كننده ذرات در فرايند توليد آسفالت استفاده شود كه بعضاً به دلايل مختلف كار اين دستگاهها در طول پروسة كنترل ذرات مختل شده و عملاً راندمان مناسبي را جهت حذف ذرات نخواهند داشت كه شايسته است ، مطالعات جامعي جهت راندمان نامناسب كار اين دستگاهها در برخي از اين كارخانجات صورت پذيرد و نسبت به ارايه راهكار مناسب و فني ، پيشنهادات لازم ، ارايه گردد . همانطور که در مطالب فوق نیز بدان اشاره شده ، کارخانجات آسفالت  ازجمله منابع توليد کننده آلودگی هوا هستند که نقش مهمی را در انتشار ذرات معلق و ساير آلودگي ها ايفا می کنند ، در نيشابور نيز وجود 3 کارخانه آسفالت دراطراف شهر باعث شده است  تا  آلودگی شهرافزايش يافته وصدماتی به محيط زيست طبيعی و شهری منطقه واردآيد .

دراين تحقيق ابتدا دو كارخانه آسفالت مورد مطالعه  اين رساله شناساِِيی واطلاعات لازم مرتبط با موضوع ازآنها اخذ گرديد. شهر نيشابور داراي 3 كارخانه آسفالت به نا مهاي : دل حفره ، تيراژ و شهرداري مي باشد. كه در اين رساله بر روي دوكارخانه بعنوان مورد مطالعاتي كار شده . سيستم تصفيه ذرات معلق در اين 2 کارخانه از نوع سیکلون- اسکرابرتر انتخاب شده است . به طوری کلی هدف از این رساله ارزیابی و بررسی کارایی سیستم کنترل کننده ذرات معلق در کارخانجات مورد مطالعه و نیز برآورد میزان انتشار ذرات معلق در محوطه و پایین دست کارخانه ای که در جهت باد روستا مسکونی قرار گرفته است .

به منظور ارزيابی عملکرد سيستمهای تصفيه در اين کارخانجات با استفاده از دستگاه نمونه بردار ذرات معلق ودر هنگام فعاليت عادی ، اقدام به نمونه برداری واندازه گيری ميزان ذرات معلق گرديد، برای ارزيابی عملکرد هرسيستم تعداد 3 نمونه قبل و سه نمونه بعد از سيستم تصفيه ، اندازه گيری شد که روش کلی کار در فصل سوم بدان اشاره گردیده است.

 

فهرست مطالب

چکیده ۱
مقدمه ۳
بیان مسئله و اهمیت موضوع ۵

فصل اول : مروری بر پژوهش های علمی ۹

فصل دوم : کلیات
۲-۱-شرح فرآیند و فعالیت ها در صنعت آسفالت ۱۹
۲-۲- آلودگی هوا در صنعت آسفالت ۲۶
۲-۳- روش های مختلف کنترل آلودگی هوا در صنعت آسفالت ۲۷

فصل سوم : روش ها و وسائل
۳-۱- معرفی شهر نیشابور ۳۸
۳-۲- معرفی کارخانجات آسفالت نیشابور ۴۰
۳-۳- نوع سوخت و مقدار سوخت کارخانجات آسفالت نیشابور ۴۴
۳-۴- دودکش ها و وضعیت موجود دستگاههای کنترل کننده ذرات معلق در کارخانجات آسفالت نیشابور و ارزیابی آنها ۴۴
۳-۵- اطلاعات ابعاد اسکرابر تروسیکلون ۵۳
۳-۶- باد در نیشابور ۵۴
۳-۷- وسایل و روش کار ۵۶

فصل چهارم :نتایج
۴-۱- نتایج نمونه برداری از سیستم های موجود در کارخانجات آسفالت ۶۶
۴-۲- محاسبه کارایی سیستم کنترل کننده ذرات معلق در کارخانه آسفالت شهرداری ۶۹
۴-۳- محاسبه کارایی سیستم کنترل کننده ذرات معلق در کارخانه آسفالت شرکت تیراژ ۷۱
۴-۴- نتایج نمونه برداری از غلظت ذرات منتشره از واحد آسفالت شرکت تیراژ در پائین دست و محوطه واحد مذکور ۷۲

فصل پنجم : بحث و تفسیر نتایج و پیشنهادات
۵-۱- نتایج تحقیق ۸۱
۵-۲- تفسیر نتایج ۸۱
۵-۳- پیشنهادات لازم جهت کاهش بار آلودگی حاصل از گرد و غبار در کارخانجات آسفالت نیشابور ۸۵
۵-۴- طراحی اسکرلبر بهینه جهت کنترل مناسب ذرات معلق در کارخانجات آسفالت نیشابور ۸۷
منابع و ماخذ ۹۴
فهرست منابع فارسی ۹۵
فهرست منابع انگلیسی ۹۶
چکیده انگلیسی ۹۸

فرمت فایل: Word (قابل ویرایش)
تعداد صفحات: —
حجم: 27.1 مگابایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *