گزارش کارآموزی رشته نرم افزار کامپیوتر


 

مشخصات دانشجو

اینجانب مرضیه نوازی به شماره دانشجویی 8200114052 دانشجوی ترم آخر مقطع کاردانی رشته نرم افزار کامپیوتر هستم که دوره کارورزی خود را به مدت 240 ساعت در مجتمع تک واحد داده پردازی تون گذرانده ام.

مشخصات محل کارورزی و معرفی محیط کار :

شرکت داده پردازی تون (سهامی خاص) به شماره ثبت 16547 عضو شورای انفورماتیک مشهد فعالیت برنامه نویسی خود را از سال 1380 آغاز کرده و در این مدت توانسته سایتهای زیادی را طراحی و برنامه نویسی نماید. که بزرگترین پروژه شرکت در زمینه برنامه نویسی تجارت، طرح ملی اشتغال و کاریابی می باشد و مانند این پروژه شرکت در سطح کشور تا به حال انجام شده است.

شرکت داده پردازی تون واقع در مجتمع تک در طبقه هم کف می باشد که دارای دو بخش فروش و سخت افزاری است .

فعالیت های شرکت :

  • بخش فعالیت های برنامه نویسی و طراحی سایت
  • بخش فعالیت های پشتیبانی و شبکه
  • بخش فعالیت های آموزشی
  • بخش فعالیت های سخت افزاری فروش قطعات کامپیوتر و شبکه

 

بخش فعالیت پشتیبانی و شبکه

این شرکت با توجه به نیروهای متخصص که در زمینه پشتیبانی و شبکه دارد توانسته است در این زمینه فعالیت های گسترده ای را داشته باشد آماده عقد قرارداد با شرکت ها و کارخانجات واردات دولتی و خصوصی برای پشتیبانی از سیستم های کامپیوتری و شبکه و اجرای طرح های مختلف شبکه در هر نقطه از کشور می باشد.

بخش فعالیت های آموزشی :

در این بخش شرکت با تأسیس آموزشگاه کامپیوتری و فراهم آوردن محیط مناسب با فضای آموزشی منحصر به فرد و گرفتن مجوز Icdl  از سازمان مدیریت و برنامه ریزی توانسته است. آموزش کامپیوتر و بالا بردن سطح علمی جامعه گامی مؤثر بردارد لازم به ذکر است طرح جدید آموزشگاه برگزاری دوره تئوری و  عملی اتوماسیون صنعتی پیشرفته مخصوص کارخانجات صنعتی و صاحبان صنایع می باشد.

بخش سخت افزاری ، فروش قطعات کامپیوتر و شبکه

در این بخش در اتاق فنی اسمبل کردن کامپیوتر و عیب یابی کامپیوتر انجام می شود.

و در بخش فروش مسئول فروش قطعات کامپیوتری از قبیل انواع Ram ها ، Main bord ، CPu ، … و وسایل شبکه را به فروش می رساند.

مدت حضور در کارگاه

من در بخش سخت افزاری این شرکت دوره کاروزی خود را گذرانده ام بنابراین به محض ورود به این شرکت وارد این بخش شد و تا زمانی که آقای مهندس حبیبی سرپرست کارورزی اجاره خروج از شرکت را نمی دادند از شرکت خارج نمی شدم و در مدت حضور خود در کارگاه که در روز  9 ساعت و در هفته تقریباً 27  ساعت بود به توضیحاتی که آقای باقری می دادند گوش و نت برداری می کردیم و بعد از اتمام توضیحات یک سری کار را به ما واگذاری می کردند.

میزان رضایت از دوره:

از آنجایی که فعالیت هایی که در این شرکت به ما آموزش داده شده است (از قبیل آشنایی کامل با سخت افزاری، تعویض قطعات مختلف و عیب یابی ، اسمبل کامپیوتر، آشنایی با سیستم عامل، آشنایی با شبکه و …) به صورتی بود که ما با اغلب آن ها آشنایی نداشتیم بنابراین از نظر ما این دوره ی 240 ساعته مفید واقع شده است.

کاری که ما در دوره کارورزی می خواستیم انجام دهیم کار با شبکه بود که تقریباً توانستیم مختصری در مورد شبکه اطلاعات کسب کنیم و مهندسین این شرکت هم با ما همکاری لازم را انجام می دادند.

 

 

مطالعات و تحقیقات جنبی :

آقای مهندس حبیبی در این دوره ضمن آموزش مختصر شبکه یک سری آموزش های دیگر از قبیل اسمبل کردن و عیب یابی و نصب نرم افزارهای مختلف و معرفی قطعات سخت افزاری را به من آموخت.

در مورد معرفی قطعات سخت افزاری می توان در مورد انواع Ram ها و CPU خلاصه ای را ذکر می کنم ، در کل Ram ها به دو دسته تقسیم می شوند

1) SD Ram                          2) DD  SD Ram

در SD Ram ها خواندن اطلاعات به صورت یک طرفه است به این معنا که در یک زمان اطلاعات یا باید خوانده شود یا نوشته شود لذا در یک زمان امکان خواندن و نوشتن وجود ندارد و از نظر ظاهری نیز سه تکیه هستند.

اما در DDR ها خواندن اطلاعات دو طرفه است یعنی در یک زمان اطلاعات را هم می توان نوشت و هم می توان خواند و از نظر ظاهری نیز 2 تکیه هستند. DDR خود به دو دسته ی DDRI و DDRII تقسیم می شود.

DDRI : سرعت BUS آن 4000 و 333 و 226 است و در سیستم های P4 32 بیتی استفاده می شود.

DDRII : این Ram  ها دارای سرعت بالاتر به میزان 533 و 667 و  MH2 800  می باشد و در سیستم های p4 64 بیتی استفاده می شود.

و اما در مورد انواع cpu خلاصه ای که به من ارائه دادند.

انواع CPU : 1) Soket 478                           2) Soket 775

تفاون این دو نوع CPU در میزان تولید دما در آن ها می باشد دمای LGA کمتر از Socket 478   می باشد.

LGAtem<Socet 478> به همین دلیل LGA بهتر می باشد. Soket 478 خود به انواع مختلفی تقسیم می شود :

  • Celeron D – Cash 256k – bus 533 – سرعت 200 – 2900
  • Deleron – cash 256 k – bvs 400 – سرعت 1600 – 2400
  • Im cash – Im cash bus 800
  • 2m cash – 2 m cash – bus 800

آموزش های فرا گرفته توسط دانشجو :

من در هفته های اول در بخش فنی شرکت بودم که در این بخش بیشتر در مورد قطعات سخت افزاری و انواع Lomain و Ram  و کارت شبکه CPU و ….) را معرفی کردند بعد از آن در مورد نصب نرم افزارهای مختلف را به من آموختن (فتوشاپ ، Word و نرم افزارهای مختلف شبکه و …) هفته های بعد در مورد اسمبل کردن کامپیوتر ، بستن Main و راه اندازی کردن کامپیوتر که نصب ویندوز XP2000 و پارتیشن بندی کردن و نصب نرم افزارهای لازم اولیه را گفتن بعد در مورد بقیه این دوره در مورد شبکه کردن و نصب نرم افزارهای مربوط به شبکه را به من یاد دادن.

طراحی و اجرای یک شبکه کامپیوتری :

  • توپولوژی شبکه را انتخاب می کنیم.
  • محل ایستگاههای کاری و سرورهای شبکه را تعیین می نماییم.
  • کابل کشی را انجام می دهیم.
  • کنترل کننده شبکه را نصب می کنیم.
  • Clients را نصب می کنیم.
  • با استفاده از روش های مدیریت شبکه آن را کنترل می کنیم.
  • توپولوژی شبکه : انتخاب توپولوژی شبکه در تمام موارد کار ساده ای نیست. در انتخاب توپولوژی عوامل متعددی دخالت دارند که بعضی از عوامل عبارتند از: 1-1) قیمت اجناس مورد نیاز مثل کابل، کانکتور و HUB 2-1) محدوده ای که کاربر بر آن گسترده شده اند. 3-1) امکانات شبکه در آینده 4-1) تعداد کاربران

انتخاب توپولوژی اینست که کاربران در چه محدوده ای گسترده شده اند. اگر توزیع کاربران شبکه در محدوده مشخص و محدود باشد به سادگی می توان از BASE -2 10 یا 10BASE-T استفاده می کنیم.

2– محل سرور شبکه و ایستگاههای کاری : تعیین محل ایستگاههای کاری معمولاً همیشه در کنترل طراح شبکه نبوده و وابسته به نیاز کاربران شبکه است – با توجه به نوع توپولوژی انتخاب شده و با توجه به فاصله ایستگاهها از سرور یا از HUB و همچنین به میزان استفاده هریک از کاربران از شبکه، سرور را در محلی قرار دهد که کمترین احتمال وقوع تصادم روی کابل شبکه وجود داشته باشد.

3) کابل کشی : پس از انتخاب توپولوژی و تعیین محل سرور و ایستگاههای کاری می توانید کابل کشی را انجام دهیم. برای این کار بهتر است ابتدا نقشه محلهایی که برای نصب ایستگاهها در نظر گرفته شده اند را تهیه کرده سپس محل ایستگاههای کاری را روی آن نقشه مشخص می کنیم. بهتر است کلیه گره ها در نقشه با یک شماره مشخص شده باشند سپس، بر اساس نقشه موجود اقدام به نصب کانال برای عبور کابلها می کنیم.

بقیه کارهایی که برای شبکه باید انجام دهیم نرم افزاری است و باید نرم افزارهای مختلف و مورد نیاز آن را نصب کنیم و شبکه را راه اندازی کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *