دانلود پاورپوینت دیکانستراکشن D E C O N S T R U C T I O N
دیکانستراکشن در فارسى به ساختار زدایی، شالوده شکنى، واسازى، بنیان فکنى، ساختارشکنى و بنیان فکنى ترجمه شده است. شاید این کثرت اسامى به دلیل آن باشد که دیکانستراکشن یک نگرش چند وجهى و چند معنایی به دال ومدلول و هرنوع متنى دارد. و شاید هم به دلیل آن است که هنوز ابهامات و سؤالات زیادى در مورد دیکانستراکشن در کشور ما وجود دارد.
از آنجایى که مبانى دیکانستراکشن مستقیمأ از فلسفه دیکانستراکشن استخراج شده وبه لحاظ آشنایی نسبتأ اندک معماران با فلسفه این مکتب، براى استنباط معمارى دیکانستراکشن، ابتدا لازم است فلسفه دیکانستراکشن و مهم تر ازآن، زمینه هاى نظرى این نحله ی فکرى تبیین شود.
در نیمه اول قرن بیستم مهم ترین مکتبى که ادامه دهنده فلسفه مدرن محسوب مى شد، فلسفه اصالت وجود بود. ژان یل سارتر (1980- 1905)، فیلسوف فرانسوى، یایه گذار این مکتب است. او خردگرایى مدرن، که توسط دکارت، کانت و سایر بزرگان مدرن مطرح و تبیین شده بود، را اساس فلسفه خودقرارداد. سارتر معتقد به خرد استعلایی است. از نظر وی، “فرد ماهیت خویش را شکل مى دهد و نباید از این عامل در مسیرشخصیت فرد غافل ماند… سارتر آزادى بى قید و شرط را از امکانات ذهن آدمى دانست. به نظر اوآدمى آزاد است هرچه مى خواهد اختیار کند و به همین جهت است که باید او را مسئول انتخاب های خود دانست “.
ازنیمه دوم قرن اخیر، فلسفه مدرن و مکتب اصالت وجود و خردباوری از طرف مکتب جدیدی به نام مکتب ساختارگرایى مورد پرسش قرارگرفت. این مکتب در ابتدا توسط فردیناند دو سوسور، زبان شناس سوییسى و لوى استراوس، مردم شناس فرانسوى، مطرح شد.
ساختارگرایى واکنشى در مقابل خرد استعالایى و ذهنیت مدرن است. ساختارگراها معتقدند که عاملى مهم تر از ذهن وجود دارد که ییوسته مورد بی مهرى قرارگرفته و آن ساختار زبان است. ساختار ذهن مبنایش زبان است. انسان به وسیله زبان با دنیای خارج مرتبط مى شود. هر ذهنیتى موکول به ساختار زبان است. لوى استراوس، زبان و ساختارآن را درفهم ماهیت ذهن آدمى سخت واجد اهمیت شمرد وگفت:
مکتب دیکانستراکشن یکی از شاخههای مهم فلسفه پستمدرن محسوب میشود و نقدی بر بینش ساختارگرائی و تفکرمدرن است؛ و هدف از آن گسستن از مفاهیم مطلق گذشته و پیوستن به وادیهای ناشناخته آینده است.
تاثیری که این مکتب در معماری بر جای میگذارد بیشتر در بعد ظاهری آن مطرح گشته و مفاهیم زیباییشناختی آن را دگرگون میسازد، از اینرو بررسی جنبههای زیباییشناسی معماری دیکانستراکشن ضرورت مییابد.
فرمت فایل: Powerpoint (قابل ویرایش) |
تعداد صفحات: 20 |
حجم: 2.63 مگابایت |