دانلود پروپزوال طراحی مجتمع فرهنگی با رویکرد معماری پایدار در تبریز
Desiging of Cultural Center Besed on constant Architecture in Tabriz
بیان مسأله(تشریح ابعاد و حدود مسأله، معرفی دقیق مسأله)
معماری اگرچه ریشه در خاک دارد و پای بر زمین، اما آزادانه و سبکبال سر برآسمان میساید و نفس میکشد و به سبزه و آب میآمیزد و با آدمی زندگی میکند و فرهنگ بشری آن را به مانند مجسمهای شکل میدهد و راز پایداری معماری، همانا شناخت فرهنگ بستر آن می باشد (روح الامینی).
فرهنگ از دو جزء (فر) به معنای بالا، بیرون، پیش و هنگ به معنی کشیدن است، که بر روی هم به معنی پیش کشیدن (پیش بردن) ؛ بیرون کشیدن و بالا کشیدن استعدادهای ذاتی نهفته در نماد فرد و اجتماع است. واژه فرهنگ به معنی کشت و پرورش به کار رفته و به مجموعه سنن و آداب، اسطورهها، شناختها، دانشها، هنرها و آن چه که به کمک انسان پدید آمده باشد، فرهنگ گفته میشود (احمدی، ۱۳۸۹).
با پیشرفت تمدن مفهوم فرهنگ و تربیت گسترش مییابد، هر نسلی نیز تحت تاثیر تربیت نسل قبل قرار میگیرد و جایگزین او میشود. به تدریج نسل جدید آموختههای نسل قبل را تکمیل کرده وبه آیندگان می سپارد. اما آن چه که این نسلها را به یکدیگر پیوند میدهد، فرهنگ و آداب و رسوم آنها است.
عدم شناخت کافی از رابطه بین بنیانهای فرهنگی– اجتماعی جامعه ایرانی و معماری از مسائل اساسی معماری ایران می باشد،
یکی از علل اساسی این مسئله عدم شناخت زمینههای علمی مناسبی است که بتواند عوامل فرهنگی_ اجتماعی در ارتباط با معماری را بررسی کند ( عزیزی، دلپذیری، مقدم، 1391).
فرهنگی که پشتوانه آن گذشتگان و حافظ آن آیندگان هستند. بنابراین لزوم پرورش صحیح و همه جانبه جوانان و کودکان به عنوان عوامل پیشرفت جامعه ضروری است. مفهوم تربیت، آماده ساختن فرد است به نوعی که نسبت به محیط سازگاری یابد و بتواند در آن دخل و تصرف کند. این امر باید از سنین کودکی آغاز شود و البته هیچگاه متوقف نشود (پوریوسف زاده،1389). چون کودکان و نوجوانان دوران بحرانی و مهمی را پشت سر میگذراند. بدون راهنمائی مدبرانه افرادی که مسئولیت تربیت آنها را به عهده دارند و ممکن است به انحراف و نگرانیهای فراوان دچار شوند. به همین علت کمک به آنها برای درک دگرگونیها و چگونگی رویارویی با آنها و نیز شناسایی خود و چیرگی بر نیروهای درونی همه از وظایفی است که مراکز آموزشی برای دستیابی به یکی از اهداف خود، یعنی پرورش دادن یک شخص متعادل و نرمال، انجام میدهند. مطالب فوق را این گونه میتوان جمع بندی کرد که اکنون در دوره سلطنت فرهنگ به سر میبریم و مهم ترین بناهای دوره ما فرهنگسراها هستند. امروزه فرهنگسراها با عملکرد و توجه خاص طراحی و مورد بهره برداری قرار می گیرد (عزیزی،1391).
به نظر میرسد لزوم به پرداختن به مسله فرهنگسرا درقالب یک طرح معماری و یک رویکرد معماری در ایجاد یک بنای پایدار و اهمیت و لزوم اماکنی مانند فرهنگسراها نتها میتواند زمینه رشد و تعالی جامعه را فراهم آورد بلکه میتواند در حفظ، اصلاح، و ترویج و گسترش زبان، گویش، فرهنگ و آداب هر منطقه نقشی بنیادی و اصلاح گری را ایفا و مراجعی برای تحقیق و پژوهش تمامی اقشار جامعه و محلی برای تبادل افکار و اندیشههای نو در جامعه گردد. و در این تحقیق و پایاننامه سعی بر این خواهد بود طرحی ارائه شود که نه تنها اهتمام به ایجاد بنای در راستای معماری پایدار دارد بلکه سعی خواهد شد اقلیم و نیازها و فرهنگ همان منطقه نیز رعایت شود و هم جوابگوی سایر مناطق و سایر اقلیم ها نیز باشد.
این فایل ورد در13 صفحه به خدمتتون ارئه میشود.