پیوند آزاد لثهای، عملی ساده با نتایجی قابل پیشبینی جهت افزایش میزان لثه کراتینیزه میباشد که از اوایل دهه 60 میلادی تا دهه 80 به عمل بسیار رایجی در رشته پریودنتولوژی تبدیل گردید. اگرچه تحقیقات آقای Lindhe و Wenstorm نشان داد تا جائیکه کنترل پلاک جهت جلوگیری از پیشرفت بیماریهای پریودنتال قابل اجرا باشد، کمبود لثه چسبنده (و کراتینیزه) مساله مهمی محسوب نمیگردد و این تحقیقات باعث شد توصیه به انجام جراحی F.G.G به فراوانی دهههای گذشته صورت نگیرد. با این حال تجارب کلینیکی نشان میدهد که قبل از انجام درمانهای ارتودنسی و پروتز نیاز به مقداری از لثه کراتینیزه با کمیت و کیفیت قابل قبول وجود دارد. به عبارت دیگر در صورت عدم وجود، ایجاد لثه کراتینیزه قبل از چنین درمانهایی ضروری است. عدم توجه به انقباض ثانویه بافت همبندی، اندازه پیوند و ضخامت آن و چگونگی آماده سازی بستر گیرنده پیوند، باعث میشود که نتیجه نهایی منطبق با هدف اصلی نباشد.
خلاصه مقالات همایش
در این بحث مروری، ضمن بررسی علل مشکلات متعاقب پیوند آزاد لثه، راهکارهای مناسب جهت انجام یک پیوند آزاد لثهای مناسب پیشنهاد میگردد.
دکتر جهانشاه برومند*
استفاده از روشهای جراحی موکوژنژیوال نظیر پیوند آزاد لثه، میتواند موارد متعددی را علاوه بر موارد متداول خود شامل گردد. همچنین انتخاب روش درمان در ضایعات موکوژنژیوال بگونهایکه حصول نتیجه در زمان کوتاهتر و تعداد جلسات کمتر صورت گیرد مبحث جالبی است که گاه نوعی نوآوری را اقتضا میکند. سخنرانی مورد نظر این مسائل را بررسی مینماید.
* عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی
مروری به درمان ایمپلنت با روش Immediate Loading و گزارش چند مورد:
دکتر مژگان پاکنژاد*
در روشهای استاندارد و روتین ایمپلنت یک دوره ترمیم بدون اعمال بار 6 هفتهای توصیه میشود که معمولاً تحمل این دوره بیدندانی برای بسیاری ار بیماران دشوار میباشد.
اغلب بیماران خواهان این هستند که بلافاصله سیستم بیدندانیشان بازسازی و دارای فانکشن شوند. همچنین زیبایی نیز سریعتر به آنها برگردانده شده و در وقتشان نیز صرفه جویی گردد.
امروزه با استفاده از روش Immediate Loading که پروتز بلافاصله پس از اتمام عمل بر روی فیکسچر گذاشته میشود. میتوان به این خواسته تحقق بخشید.
البته لزوم اعمال بار تاخیری در روش استاندارد بصورت علمی ثابت شده ولی همیشه ترس از failure بعلت اعمال فوری Load وجود داشته است
خلاصه مقالات همایش 15
اعمال بار بخودی خود مسئول ایجاد بافت فیبروزه نیست بلکه این Micromotion های بالاتر از آستانه تحمل (m 50 تا m 150) در طی دوره ترمیم است که ایجاد مشکل میکند.
یکی از راههای کنترل Micromotion در مقادیر پایینتر از آستانه مخرب، دقت در انتخاب بیمار برای دست یابی به ثبات اولیه ایمپلنت از نظر sufficient bone quality است.
در این مطالعه به بحث در مورد، موارد تجویز ایمپلنت در بیدندانیهای مختلف، ملاحظات Esthetic و تکنیک و اصول گام به گام درمان با استفاده از روش Immediate Loading میپردازیم.
* استادیار گروه پریودنتولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران
این فایل ورد در 70صفحه به خدمتتون ارئه میشود.