دانلود کتاب مدیریت تولید در گلخانه – کد 433


کتاب مدیریت تولید در گلخانه نوشته رحیم برزگر و مهراب یادگاری که زیر نظر موسسه آموزش عالی علمی – کاربردی جهاد کشاورزی تهیه شده است

این کتاب ویژه طرح بسیج همگام با کشاورز توسط سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور و سازمان بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی پژوهشکده خودکفایی و امنیت غذایی به صورت رایگان منتشر شده‌است. در سال‌هاي اخير كشت‌هاي گلخانه‌اي در كشور ما گسترش زيادي يافته است؛ به طوري كه با احداث شهرك‌هاي گلخانه‌اي در استان‌هاي مختلف كشور، سطح زير پوشش گلخانه‌ها به سرعت در حال افزايش است. هدف از توليد و كشت محصولات در گلخانه‌ها، افزايش تعداد دفعات كشت و حفاظت از محصولات در برابر شرايط نامساعد محيطي، از قبيل درجه حرارت بالا، سرما و آفات و بيماري‌هاي گياهي است. مديريت صحيح گلخانه، از زمان انتخاب محل احداث گلخانه شروع مي‌شود و سپس مسائلي مانند انتخاب نوع سازه گلخانه (تونل كوتاه يا بلند)، نوع محصول انتخابي براي پرورش در گلخانه، تجهيزات مورد نياز و كنترل عوامل محيطي را در بر مي‌گيرد.

فهرست مطالب کتاب مدیریت تولید در گلخانه :

فصل اول: محاسن كشت‌هاي گلخانه‌اي

  • تعريف مديريت گلخانه
  • محاسن كشت‌هاي گلخانه‌ای
  • وضعيت توليد محصولات گلخانه‌اي در جهان و ايران
  • وضعيت صادرات گل و گياهان زينتي
  • ويژگي‌هاي محل احداث گلخانه و جهت گلخانه

فصل دوم: انواع سازه‌هاي گلخانه‌اي

  • سازه گلخانه
  • تطابق سازه گلخانه با نيازهاي اقليمي منطقه
  • مشكلات اصلي توليد محصولات گلخانه‌اي در اقليم هاي مختلف
  • سازه گلخانه و بارهاي وارد بر آن
  • پي و ارتفاع گلخانه
  • معرفي برخي از استانداردهاي سازه گلخانه
  • شیب سقف گلخانه
  • انواع گلخانه از نظر شكل
  • گلخانه‌ها از نظر متصل يا منفك بودن
  • معيارهاي انتخاب پوشش گلخانه
  • پوشش‌هاي گلخانه‌اي و خصوصيات آنها
  • پلي اتيلن دولايه و مزاياي استفاده از آن
  • جنس اسكلت گلخانه
  • مراحل احداث گلخانه
  • چند توصيه مفيد براي ساخت گلخانه

فصل سوم: گرم كردن گلخانه

  • آثار فيزيولوژيكي دما در گياهان
  • DIF و آثار آن
  • واحدهاي گرمايي و تبديل واحدها
  • اتلاف گرما در گلخانه و روش‌هاي جلوگيري از آن
  • انواع سيستم‌هاي حرارتي
  • توزيع حرارت در گلخانه
  • محاسبه نياز گرمايي گلخانه
  • روش‌هاي حفظ گرما در داخل گلخانه و كاهش مصرف سوخت
  • تنظيم دماي بستر خاك

فصل چهارم: خنك كردن گلخانه

  • خنك كردن گلخانه در تابستان
  • سيستم خنك كننده زمستاني پنكه و تيوب

فصل پنجم: مديريت نور در گلخانه

  • كيفيت نور
  • واحدهاي اندازه‌گيري شدت نور و روابط آنها
  • آثار كلي شدت نور بر رشد گياهان
  • رشد گياهان در شرايط نوري مختلف
  • عوامل مؤثر بر شدت نور گلخانه
  • كاهش شدت نور گلخانه
  • نور تكميلي
  • فتوپريوديسم و روش‌هاي كنترل آن

فصل ششم: غني‌سازي گلخانه با دي‌اكسيدكربن

  • Co2 گلخانه و نقش آن در گياه
  • علت غني‌سازي گلخانه با Co2
  • شرايط غني سازي گلخانه با Co2
  • پاسخ گياهان به تزريق Co2
  • منابع تأمين Co2 براي گلخانه
  • محاسبه دي‌اكسيدكربن مورد نياز
  • رابطه بين دما، نور و غني‌سازي گلخانه با Co2

فصل هفتم: كنترل رطوبت نسبي در گلخانه

  • رطوبت در گلخانه و رابطه آن با دما
  • سطح مطلوب رطوبت نسبي در گلخانه
  • نقش رطوبت نسبي در افزايش بيماري‌ها
  • روش‌هاي كاهش رطوبت نسبي گلخانه

فصل هشتم: تهويه گلخانه

  • تهويه گلخانه و اهداف آن
  • روش‌هاي انجام تهويه

فصل نهم: ضدعفوني كردن بستر كشت و بهداشت گلخانه

  • شرايط گلخانه و لزوم ضدعفوني كردن بستر
  • ضدعفوني كردن گلخانه
  • اصول بهداشت گلخانه

فصل دهم: بسترهاي كشت گلخانه

  • وظايف بستر كشت
  • خصوصيات مطلوب محيط رشد ريشه
  • خصوصيات شيميايي بستر كشت
  • انواع بسترهاي كشت گلخانه

فصل يازدهم: آبياري محصولات گلخانه‌ای

  • اهميت و اصول آبياري
  • تانسيومتر و نحوه كار با آن
  • كيفيت آب آبياري
  • تجزيه آب و شاخص‌هاي آن
  • روش‌هاي آبياري
فرمت فایل: Pdf
تعداد صفحات: 260
حجم: 3.95 مگابایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *