جانمایی لوازم بهداشتی و لوازم آشپزخانه
برای جانمایی وسایل بهداشتی و لوازم آشپزخانه رعایت نکات زیر پیشنهاد می شود:
- یخچال، اجاق گاز و سینک ظرفشویی بهتر است با فاصله لازم از یکدیگر قرار گیرند.
- هرگاه سه وسیله اصلی آشپزخانه یعنی یخچال،ظرفشویی و اجاق گاز با یک خط فرضی به یکدیگر وصل شوند مثلثی به وجود می آید که عمده کار آشپزخانه در آن انجام می شود. این مثلث به مثلث کار مشهوراست.
- اجاق گاز نباید در نزدیک پنجره قرار گیرد.(اجاق گاز و سایر وسایل گاز سوز را درمعرض کوران هوا و جریان باد قرار ندهید.)
- در صورت استفاده از آبگرمکن یا شوفاژ دیواری آنها را در آشپزخانه قرار می دهند. برای جانمایی آبگرمکن و شوفاژ دیواری فضایی انتخاب می شود که دسترسی به دودکش آسان باشد.
- جانمایی لوازم بهداشتی و آشپزخانه بایستی به صورتی انجام گیرد که مانع از باز و بسته شدن عادی در و پنجره های ساختمان نشود. پهنای تقریبی وسایل بهداشتی و لوازم آشپزخانه در جدول زیر آورده شده است.
نمادهای لوازم بهداشتی و لوازم آشپزخانه در پلان