پرسشنامه خوشبینی + پرسشنامه سنجش خلاقیت+ تفسیر نتایج


پرسشنامه خوش‌بینی

اشخاصی وجود دارند که می‌توانند زندگی را بهتر از دیگران ارزیابی کنند، از اکثر موقعیت‌ها موفق بیرون بیایند، معتقد باشند که دفعه بعد بهتر عمل خواهند کرد و جنبه مثبت هر واقعه را کشف کنند. این اشخاص چه چیزی بیشتر از دیگران دارند؟ چه عاملی به آنها اجازه می‌دهد که همیشه روحیه داشته باشند؟ حسودان می‌گویند که آنها شانس و عوامل محیطی نسبت می‌دهند. اما نه آنها چیز دیگری دارند: ذره‌ای خوش‌بینی!

اگر عینک خوش‌بینی به چشم‌های‌مان بزنیم دنیا را رنگی خواهیم دید نه سیاه و سفید. عینک خوش‌بینی موجب خواهد شد که با اطمینان و امنیت خاطر به رویدادها و دشواری‌ها نگاه کنیم و این احساس به ما دست بدهد که دایماً پیش می‌رویم. عینک خوش‌بینی اجازه خواهد داد که همیشه نیمه پر لیوان را ببینیم و به خود بگوییم: «هر رویدادی که انسان را نکشد تقویتش خواهد کرد.»

کسی که شانس خوش‌بین شدن را دارد، در کل آدم شادی است، از سلامت جسمی و روانی بالایی بهره می‌برد، از موجودیت و زندگی خود رضایت دارد و معتقد است که زندگی ارزش زندگی کردن را دارد. انسان خوش‌بین با اطرافیان خود ارتباط سالم برقرار می‌کند، به دیگران اعتماد می‌کند و به آسانی موفق می‌شود. افراد حسود، درباره افراد خوش‌بین می‌گویند: «در این شرایط، همه خوش‌بین می‌شوند، هر کس به جای آنها باشد خوش‌بین می‌شود.» در واقع، افراد حسود اشتباه می‌کنند. آنها علت و معلول را تشخیص نمی‌دهند. آنها نمی‌دانند که نروی محرکه موفقیت در زندگی، دقیقاً توانایی مثبت بودن نسبت به زندگی است.

می‌گویند یک نفر بدبین و یک نفر خوش‌بین، هر یک جرعه‌ای از آب حیات می‌نوشند، بدبین می‌گوید: «حیف شد، از آب حیات فقط جرعه‌ای نصیب ما شد.» خوش‌بین می‌گوید: «خوب شد، از آب حیات جرعه‌ای هم نصیب ما شد.»

گفته‌های بالا را باور کنید. هر روز صبح، به محض بیدار شدن از خواب، اگر خود را ناراحت، ناامید و ناتوان در برخورد با مسائل روزانه احساس کردید، بلافاصله تفکر درباره موضوعات خوشایندی که انتظار شما را می‌کشند، آغاز کنید. همین یک قدم کافی است تا قدم‌های بعدی خودبه‌خود برداشته شود، زیرا خوش‌بینی نیز مسری است. برای آنکه بدانید تا چه اندازه در گروه انسان‌های خوش‌بین جای می‌گیرید، به سؤالات زیر پاسخ دهید.

 

پرسشنامه سنجش خلاقیت تورنس:

پرسشنامه‌ای را که در پیش رو دارید حاوی 60 سؤال است که  به صورت استاندارد طراحی شده و پایایی و روایی آن ها بارها مورد آزمایش قرار گرفته  در این پرسشنامه هر سؤال مشتمل بر سه گزینه یا پاسخ می‌باشد.
لطفاً هر یک از سؤالات را با دقت مطالعه نموده، سپس یکی از پاسخ‌های ارائه شده در زیر هر سؤال را با علامت (*) انتخاب نمایید. بدیهی است اظهار نظر واقعی و دقیق شما مد نظر می‌باشد.

تورنس (1979) خلاقیت را شامل 4 عنصری اصلی زیر می دانند:

  1. سیالی: قدرت تولید ایده ها و جواب های فراوان ((سوال 1-15 برای سنجش بعد سیالی خلاقیت است))
  2. انعطاف: توانایی لازم برای تغییر جهت فکری یا توانای تولید ایده های متنوع ((سوال 16-30 برای سنجش بعد انعطاف پذیری افراد است))
  3. ابتکار: توانایی تولید ایده یا محصول نو و بدیع: یعنی پاسخ های فرد قبلا دیده نشده باشد و جدید و نو باشد. ((سوالات 31-45 برای بررسی این بعد از خلاقیت است))
  4. بسط با جزئیات: توانایی توجه به جزئیات وابسته به یک ایده: یعنی افراد خلاق به جزئیات یک ایده توجه بیشتری نشان می دهند. ((سوالات 46-60 برای سنجش بعد بسط جزییات خلاقیت است))

 

فرمت فایل: Word (قابل ویرایش)
تعداد صفحات: 11
حجم: 50.7 کیلوبایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *