پاورپوینت تصفیه آب در پالایشگاه


رشته: صنایع شیمیایی

تصفیه آب در پالایشگاه

ناخالصی های موجود در آب :

آب خالص در طبیعت به دلیل ویژگیهای حلالیت بالای آن ، وجود ندارد و دارای ناخالصی های گوناگون می باشد ناخالصی های آب را به سه دسته کلی مواد جامد محلول ، مواد جامد معلق و کلوئیدی و گازها دسته بندی می نمایند.

مواد غیر محلول و معلق :

ذرات ریز و درشت مواد غیر محلول و معلق در آب دارای اهمیت بسیار متنوع می باشند این مواد معلق سبب کدورت آب می شوند. برخی از این ذرات که درشت تر هستند دارای قابلیت ته نشینی می باشند و با حذف آنها آب شفاف تر می گردد و برخی دیگر از این ذرات معلق قابلیت ته نشینی بسیار کمی دارند و برای ته نشینی نیاز به زمان طولانی دارند و یا اینکه به طور کلی غیر قابل ته نشینی هستند.

برخی از این مواد معلق عبارتند از :

1 )  ذرات ریز خاک و سنگ و مواد تشکیل دهنده بستر رودخانه ها که در اثر فرسایش زمین ایجاد شده اند.

2 ) موجودات ریز زنده ( میکروارگانیزم ها) مانند باکتری ها

3 ) سیلیس کلوئیدی ، کلوئیدها ، سوسپانسون ها و امولسیون ها

در اینجا به دلیل اهمیت موضوع ، اشاره ای به محلول های حقیقی ، سوسپانسیون ، امولسیون و کلوئیدی می گردد.

هرگاه ذرات بسیار ریز یک جسم در بین ذرات جسم یا اجسام دیگر پراکنده گردد ، مجموعه حاصل سیستم پراکنده نامیده می شود در بین این سیستم بیشتر سیستم یا دستگاهی مورد بررسی می باشد که در آن حلال ، مایع می باشد زیرا این سیستم در تصفیه آب اهمیت بیشتری دارند که معمولا به آنها محلول گفته می شود . خواص چنین محلول هایی در درجه اول به بزرگی ذرات حل شده یا پراکنده شده بستگی دارد که بزرگی ذرات میزان پایداری آنها را تعیین می کند. ذرات جامد معلق در مایع را سوسپانسیون و مایع معلق در مایع را امولسیون می گویند .

فهرست مطالب

ناخالصی های موجود در آب

گازها

خواص آب باتوجه به نوع و میزان ناخالصی

کدورت

خواص شیمیایی آب

هدایت الکتریکی

سختی آب

انواع سختی

اهمیت قلیائیت و رابطه آن باPH

حلالیت آب

سنجش مقدار مواد آلی

اکسیژن مورد نیاز بیوشیمیایی

فرآیند نرم سازی به شیوه ته نشینی

رزین های تبادل یونی ویژه بستر مختلط

مزیت و محدودیت روش تبادل یونی

الکترودیالیز

اثرات ناخالصی های گازی آب

تصفیه بیولوژیکی

حذف موجودات زنده در آب(گندزدایی)

 

فرمت فایل: Powerpoint (قابل ویرایش)
تعداد صفحات: 28
حجم: 382 کیلوبایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *