دانلود پایانامه روانشناسی رابطه بین اعتیاد به اینترنت و خلق و خو میان کاربران اینترنت


چکیده:

هدف: اعتیاد به اینترنت را نوعی استفاده از اینترنت می دانند که می تواند مشکلات روانشناختی، اجتماعی،درسی و یا شغلی در زندگی فرد ایجاد می کند.در این پژوهش تاثیر اعتیاد به اینترنت بر خلق و خو در کاربران اینترنت شهرستان نوشهر بررسی شده است.

روش پژوهش: با استفاده از پرسشنامه 20 سوالی سنجش اینترنت یانگ و مقیاس خلق و خوی  EAS و همچنین پرسشنامه دموگرافیک به منظور کسا اطلاعات فردی اطلاعات جمع آوری شد.

پس از توزیع 120 پرسشنامه جمع آوری شد سپس داده ها توسط آزمون های آماری و ضریب همبستگی تجزیه و تحلیل شد.

یافته ها: بیشتر پاسخ گویان اعتیاد به اینترنت و یا در معرض اعتیاد بودند. اعتیاد به اینترنت بر خلق و خو و سطح اضطراب و فعالیت های اجتماعی آنان تاثیر گذاشته است.

نتیجه گیری: در نتایج به دست آمده مشخص شد که افرادی که اعتیاد به اینترنت را دارا می باشند سطح اضطراب بالاتری را  نسبت به دیگران تجربه می کنند.همچنین این افراد از لحاظ فعالیت های اجتماعی و جامعه پذیری سطح کمتری را نسبت به افراد غیر معتاد نشان داده اند.

کلید واژه ها:اعتیاد به اینترنت،خلق و خو،جامعه پذیری،سطح اضطراب

 

فصل اول : کلیات

1-1)مقدمه

1-2)بیان مسئله

1-3) اهمیت موضوع

1-4) اهداف تحقیق

1-5) فرضیه  پژوهشی

1-6)سوال های پژوهشی

        1 -7) متغییرها و تعاریف نظری و عملیاتی آنها

1-1)مقدمه:

 

کاربردهای فراوان اینترنت و جذابیت های آن باعث شده است که در سالهای اخیر پدیده ای با عنوان اعتیاد به اینترنت ظهور یابد. افراد در این حالت ساعت ها و روزها وقت خویش را صرف ارتباط درون شبکه ای میکنند و توان قطع این ارتباط را ندارند و علاقه ای به ترک کامپیوتر نشان نمی دهند. در حالی که در همین راستا فعالیتهای زندگی واقعی و روابط اجتماعی آنان از هم فرو می پاشد(یانگ و تانگ,2004).

مشکلاتی که در رابطه با اعتیاد اینترنتی ایجاد می شود بسیار زیاد است که از آن جمله میتوان  به این موارد اشاره کرد: غذا نخوردن ,کم خوابی  و حذف زمان برای انجام دیگر کارها و … .همچنین این مسئله انجام تکالیف آموزشی و روابط دوستانه و خانوادگی را تحت تاثیر قرار می دهد(صانعی دهکردی,1387).

در نتیجه استفاده بیش از حد از اینترنت بهره وری کاربران اینترنت پایین می آید.

آنها با تاخیر به محل کار می روند و دچار کم کاری می شوند. این اعتیاد مانند تمام اعتیاد های دیگر با علائمی از قبیل فرد گرائی مفرط ,عزلت طلبی و اجتماع گریزی,   بی میلی به مشارکت ,کاهش تعاملات و ارتباطات ,اضطراب ,احساس تنهایی , افسردگی ,ضعف اعتماد به نفس و نظایر آن همراه است. این کاربران حتی در صورت کناره گیری از اینترنت دچار علائم اختلال می شوند(سز,2003).

به هر حال پدیده اعتیاد اینترنتی همزمان با افزایش دسترسی روزانه مردم به منابع آنلاین شایع تر می شود. وب, اطلاع دهنده,مفید دارای منابع غنی و سرگرم کننده است. اما برای بسیاری از مردمی که به آن معتادند,این منافع, در حال تبدیل شدن به آسیب ها و نابهنجاری های روانی و رفتاری است(فریس,2002).

مطالعات نشان داده است که 14 درصد از کاربران اینترنت جزو کاربران آسیبشناسانه اینترنت هستند که دچار علائم رفتارهای وسواسی,حالت روان شیدایی, افسردگی و جز این ها هستند(زاهنیسر,2000).

در عین حال که روابط افراد در جهان مجازی افزایش می یابد در مقابل از دامنه روابط آنان در جهان واقعی کاسته می شود و احتمال افت عملکرد اموزشی آنان نیز می رود(سامسون,2005(.

اعتیاد به اینترنت یا وابستگی رفتاری به اینترنت صرف نظر از این که آن را یک بیماری یا آسیب روانی یا معضل اجتماعی بدانیم,پدیده ای است مزمن,فراگیر و عودکننده که با صدمات جدی جسمانی,مالی,خانوادگی ,اجتماعی و روانی همراه است(شایق و دیگران,1388).

اعتیاد اینترنتی به گستره وسیعی از مشکلات رفتاری و کنترل انگیزه استفاده از اینترنت اشاره دارد(یاکت,2001).

اعتیاد اینترنتی به‌عنوان یک رفتار وسواسی، یا آرزوی برقراری پیوند، یا شاید حتی نمودی از انتقال و یا بازتاب روابط ابژه، و یا رفع نیاز قلمداد می‌شود(فنیچل,2003).

 

اعتیاد اینترنتی اصطلاح وسیعی است که تنوع گسترده‌ای از رفتارها و مشکلات مربوط به کنترل وسواس و انگیزش را در بر می‌گیرد. دیویس از زاویه نوع استفاده از اینترنت، معتقد است که کاربران به دو شکل آسیب شناسانه و مرضی از اینترنت استفاده

می کنند:

1) استفاده مرضی ویژه از اینترنت: این نوع استفاده از اینترنت, به استفاده بیش از اندازه و سوء استفاده از اینترنت اشاره داشته و ریشه آن در آسیب شناسی روانی قبلی فرد است که در اثر عوامل تقویتی که از اینترنت دریافت می کند، در فرد باقی می ماند. مانند قماربازی، هرزه نگاری، و مانند آن که اگر شخص به اینترنت دسترسی نداشته باشد، از طریق دیگر نشان داده می شود، اما چون این فرصت در اینترنت فراهم است، فرد به آن روی می آورد

                                    فهرست مطالب

 

فصل اول : کلیات

  • مقدمه
  • بیان مسئله
  • اهمیت موضوع
  • اهداف تحقیق
  • فرضیه های پژوهشی
  • سوال های پژوهشی
  • متغییرها و تعاریف نظری و عملیاتی

 

   فصل دوم : پیشینه تحقیق

   2-1)پیشینه نظری تحقیق

        2-1-1-انقلاب های فناوری

        2-1-2-مقایسه انقلابهای فناوری

       2-1-3-اهمیت اطلاعات

       2-1-4-تعریف فناوری اطلاعات

      2-1-5-داده،اطلاعات،دانش

      2-1-6-انواع شبکه

 

2-2)تعریف اختلال اعتیاد به اینترنت

     2-2-1-دیدگاه گروهول

     2-2-2-نظریه سیگل و سنا

     2-2-3-نظریه پویایی روانی و شخصیت

     2-2-4-نظریه کنترل اجتماعی

     2-2-5-تبیین رفتاری

     2-2-6-تبیین بیوپزشکی

     2-2-7-نظریه شناختی

     2-2-8-نظریه شناختی_رفتاری

    2-2-9-دیدگاه مکتب مبادله

    2-2-10-نظریه های رسانه ای

    2-2-11-نظریه استفاده و خشنودی     

   2-3)پیشینه عملی

   2-4)جمع بندی پیشینه

 

فصل سوم : روش شناسی تحقیق

3-1) روش نمونه گیری

3-2) جامعه آماری

3-3) حجم نمونه آماری     

3-4) روش اجرا و جمع آوری اطلاعات

3-5) معرفی ابزار پژوهش

3-6) روش تحلیل نتایج

 

فصل چهارم: یافته ها ونتایج تحقیق

4-1)نتایج آمار توصیفی

4-1-1-جداول اطلاعات توصیفی

4-2)نتایج آمار استنباطی

4-2-1-جداول اطلاعات استنباطی

 

فصل پنجم:بحث و تفسیر نتایج

5-1)بحث و نتیجه گیری

5-2)خلاصه تحقیق

5-3)پیشنهادات

5-4)محدودیت ها و مشکلات

 

این فایل ورد در 81 صفحه به خدمتتون ارائه میشود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *