دانلود فایل مدیریت ریسک با استفاده از اوراق مشتقه (اختیار خرید و فروش )در بازار سرمایه
بازارهای آتی و اوراق اختیار معامله در دنیای سرمایه امروز از اهمیت روزافزونی برخوردار شده است لذا بنظر می رسد نیاز مبرمی به طراحی و بکارگیری این ابزارها (با تغییرات مقتضی که بتواند از نظر شرعی و عرفی صورت پذیرد )در اقتصاد ایران می باشد .
در ابتدا لازمست در مورد این نوع بازار و ابزار توضیح مختصری داده شود :
بورس اختیار معامله شیکاگو (CBOT) در سال 1973 بر پا شد تعداد کمی از خبرگان بازار سرمایه بر این باور بودند که این نوع معاملات با موفقیت همراه می شود .حجم معاملات این اوراق که امروزه به بیش از 15 میلیارد سهم متعلق به 1200 شرکت در آن بورس رسیده گویای آن است که اوراق اختیار معامله (option) تا چه حد توانسته پاسخگوی نیازهای امروز بورسها باشد .امروز از اوراق اختیار معامله نه تنها در مورد سهام بلکه برای بیشتر محصولات مالی عرضه شده در بورس ها مثل شاخص سهام اوراق قرضه ؛کالاها و ارزها می توان بهره جست .اختیار معامله ابزار ارزشمندی برای اعمال مدیریت ریسک در سرمایه گذاری مالی است .
تاریخچه اختیار در بازار سرمایه :
اولین معاملات اختیار در اوایل قرن 18 صورت گرفت ولی در آوریل 1973 بورس شیکاگو یک بازار انحصاری را برای اختیار معاملات بر روی سهام تشکیل داد .پس از ان چندین بورس سهام و تقریباً تمامی بورسهای معاملات آتی به اختیار معامله اقدام نمودند به طوریکه در دهه 1980 حجم معاملات اوراق اختیار با رشد نجومی از حجم معاملات خود سهام پیش گرفته است .برای مثال در آمریکا بازار یابی را برای معاملات این اختیار معامله ایجادگردیده است .
اختیار معامله در این بورسها بر روی ارز, شاخص سهام ,قراردادهای آتی و … انجام می گیرد .برای مثال می توان به اختیار معامله بر روی شاخص NASDAQ و S&P و شاخص داوجونز اشاره نمود .با بررسی بورس CBOE بدلیل اینکه اولین بورس اختیار معامله می باشد موارد ذیل حاصل گردیده است :
بورس شیکاگو تقریباً نصف معاملات اختیار را در جهان به خود اختصاص داده است که می توان به آمار آن اشاره نمود که بیش از یک میلیون قرار داد اختیار در روز مبادله می شود که حدوداً 1332 اختیار سهام و 41 شاخص مورد معامله قرار می گیرد و ارزش معاملاتی به 25 میلیارد دلار در روز می رسد .در ضمن شایان ذکر است این بازار تیمی از متخصصین را تشکیل می دهد و دوره های آموزشی اختیار معامله را به بیش از 10000 نفر در سال ارائه می نمایند .
طی سال 2005 در بور س اکراین بعد از معرفی اختیار معامله حجم معاملات در این بورس 70 برابر گردیده است که این نشان دهنده استقبال سرمایه گذاران از این نوع ابزار می باشد .زیرا این نوع ابزار می تواند به دارنده آن مدیریت ریسک را اعطا نمایند .
برای مثال معاملات اختیار معامله دارای استراتژی های مختلفی است که مختصرآً به یکی از آنها اشاره می نماییم . در ضمن لازمست به صورت مقدماتی و مختصر اوراق اختیار معا مله اشاره نموده مزیتهای این نوع ابزار را نیز شرح دهیم .
این فایل ورد در 19 صفحه به خدمتتون ارئه میشود.