دانلود فایل بررسی اثر ملاتونین در زخم معد ه ناشی از اتانول در موش صحرایی کلستاتیک


دانلود فایل بررسی اثر ملاتونین در زخم معد ه ناشی از اتانول در موش صحرایی کلستاتیک

هدف:

با توجه به اینکه زخم معده در موجودات کلستاتیک بیش از موجودات نرمال مشاهده می شود، هدف این پایان نامه بررسی نقش ملاتونین در کاهش این زخم می باشد. ملاتونین هورمون مترشحه اپی فیز که از  L – تریپتوفان سنتز می شود در دستگاه گوارش وجود داشته، اثر محافظتی در برابر رادیکالهای آزاد دارد.

در این مطالعه اثر ملاتونین بر زخم معده ناشی از اتانول  o 96 در  Rat  های نرکلستاتیک بررسی می گردد.

زخم های معده به شکل ماکروسکوپی با متد  J. Score اندازه گیری شدند. ملاتونین پس از کلستاتیک کردن حیوانات و بروز علائم کلستاز( یک هفته)، به صورت داخل صفاقی با دوزهای 1،5/2،5،10،20   mg/kg به طور وابسته به دوز زخم های ایجاد شده توسط اتانول را کاهش داد.

به نظر می رسد مهار عملکرد رادیکالهای آزاد به وسیله ملاتونین ممکن است یکی از راههایی باشد که  اثر محافظتی خود را بر غشای معده اعمال می کند. در موشهای صحرایی کلستاتیک این اثر به نسبت موشهای غیر کلستاتیک بیشتر مشاهده شد. به علاوه ملاتونین حتی در دوزهای پائین، یک عامل مکفی در کاهش عوارض کلستاتیک است. در این مطالعه 5 گروه، کنترل، Sham، نرمال سالین + BDL، اتانول+BDL و گروه ملاتونین+ اتانول+ BDL با دوزهای مختلف مورد بررسی قرار گرفتند.
فصل اول

اهمیت مسأله

بیان مسئله

اهمیت موضوع
اهمیت مسأله:

همانطور که می دانیم رادیکالهای آزاد به DNA، پروتئین ها و لیپیدها از راههای مختلف صدمه می زنند و منجر به صدمه به ژن ها، پروتئین های ساختمانی، آنزیمها و سطح سلولها می شوند و از این راه کلیه اعمال بدن را می توانند مختل کنند.

اتانول از آن دسته موادی است که تولید رادیکالهای آزاد می کند از جمله رایکالهای اکسیژن، و از سنتز GSH جلوگیری می کند و از میزان آن را در بافتها کم می کند. همچنین میزان Malandial  dehyde:  MDA را افزایش داده و به طور کلی در حیوانات و انسان سیستم دفاعی آنتی اکسیدان بدن را ناتوان می کند. بافتهای مختلف با مصرف اتانول آسیب می بیند از جمله کبد، سیستم اعصاب مرکزی، قلب، ریه و بیضه ها. به نظر می رسد معده نیز از جمله بافتهایی است که تحت تأثیر رادیکالهای آزاد حاصل از اتانول آسیب می بیند مانند ایجاد زخم معده و همانطور که می دانیم مصرف اتانول و  نوشیدنی هایی که حاوی آن است اگر چه در ایران بسیار کم ولی در سطح جهان معمول است. پس اگر بتوان ماده ای را یافت که بتواند از تولید رادیکالهای آزاد حاصل از اتانول جلوگیری کند در عین حال خود نیز بی ضرر باشد، کمک بسیار بزرگی برای رفع این مشکل کرده‌ایم.

فهرست

عنوان                             صفحه

خلاصه…………………………… 1

فصل اول:……………………….. 2

           (1-1) اهمیت مسأله……… 3

           (2-1) بیان مسأله………. 4

           (3-1) اهمیت مسأله……… 5

فصل دوم: بررسی متون و مطالعات دیگران در این زمینه   7

          (1-2) زخمهای پپتیک……… 8

          (2-2) اشکال غیر معمول اولسر پپتیک  8

          (3-2) اپیدمیولوژی………. 9

          (4-2) اتیولوژی…………. 9

          (5-2) پاتوژنززخم معده و عوامل مهاجم    13

                  (1-5-2) اسید و پپسین 13

                  (2-5-2) معیوب شدن سد مخاطی 13

         (6-2) برخی از عوامل دفاعی در مقابل زخم‌های معدی………………………………. 15

                 (1-6-2) ترشح موکوس و بی‌کربنات   15

                 (2-6-2) جریان خون موضعی 16

                 (3-6-2) پروستاگلندین‌های داخلی   17

                 (4-6-2) نیتریک اکساید 18

       (7-2) روشهای ایجاد زخم معده تجربی 19

                (1-7-2) زخم دارویی یا روش شیمیایی   19

                (2-7-2) روش فیزیکی… 19

       (8-2) روش‌های اندازه‌گیری زخم معده  23

                (1-8-2) J.Score……… 23

                (2-8-2) محاسبه Ulcer index 23

                (3-8-2) تغییرات در گردش خون معده 24

       (9-2) کلستازیس……………. 25

       (10-2) سندروم کلستاز………. 25

       (11-2) تظاهرات بالینی……… 25

       (12-2) تغییرات بیوشیمیایی….. 26

       (13-2) ارتباط یرقان انسدادی با اولسر پپتیک   28

                 (1-13-2) تعریف بیماری اولسر پپتیک  28

                 (2-13-2) انواع اولسر پپتیک  28

                 (3-13-2) تعریف یرقان 28

                 (4-13-2) بررسی شیوع اولسر پپتیک در بیماران یرقانی………………….. 28

                 (5-13-2) سیروز…… 29

                 (6-13-2) تعریف واریس مری 29

                 (7-13-2) ظهور لیژن‌های موکوسی معدی ـ روده‌ای در

                 سیروز کبدی………. 30

                 (8-13-2) سیروز صفراوی 30

                 (9-13-2) سیروز صفراوی اولیه 31

        (14-2) رادیکال‌های آزاد……. 32

        (15-2) رادیکال‌های آزاد حاصل از متابولیسم o2  33

        (16-2) الکل اتیلیک……….. 36

        (17-2) فارماکولوژی پایه‌ای اتانول 36

                   (1-17-2) مسیر الکل دهیدروژناز 37

                (2-17-2) سیستم میکروزومی اکسید کننده اتانول (MEOS)…………………… 37

                (3-17-2) متابولیسم استالدئید 38

      (18-2) اثر اتانول در GIT…….. 38

      (19-2) الکل و رادیکال‌های آزادی که تولید می‌کند 40

      (20-2) ملاتونین…………….. 45

               (1-20-2) منشأ ملاتونین در بدن  45

                (2-20-2) ساختمان شیمیایی و کریستالی ملاتونین………………………… 46

                (3-20-2) اهمیت ملاتونین 48

                (4-20-2) فارماکوکینتیک ملاتونین   52

                (5-20-2) اثرات جانبی ملاتونین 54

                (6-20-2) موارد منع مصرف ملاتونین  55

                (7-20-2) آنتاگونیست ملاتونین  55

                (8-20-2) تغییرات در ملاتونین با سن   56……………………………….

                (9-20-2) مکانیزیم عمل ضد رادیکال آزادی ملاتونین و اثر آن

                بر روی NO………… 57

               (10-20-2) طرز تشکیل رادیکال‌های آزاد اسید چرب و مکانیسم عمل

               ملاتونین در مقابل آنها. 59

               (11-20-2) رادیکال‌های آزاد در مغز و عمل ملاتونین در

               مقابل آن………….. 60

               (12-20-2) مکانیزم‌های ضد رادیکال‌ آزادی مغز……………………………. 61

               (13-20-2) نقش ملاتونین. 61

               (14-20-2) اثر پیش‌گیری ملاتونین از تولید رادیکال آزاد به وسیله مصرف

               مزمن اتانول در مغز، ریه، قلب، کبد و بیضه‌ها ………………………… 62

فصل سوم: روش کار………………… 64

          (1-3) جامعه آماری………. 65

          (2-3) فرد آماری………… 66

          (3-3) نوع نمونه‌برداری و نوع مطالعه 67

          (4-3) محدودیت‌ها و مشکلات…. 67

          (5-3) ملاحظات اخلاقی……… 68

فصل چهارم:……………………… 69

          (1-4) تجزیه و تحلیل اطلاعات. 70

          (2-4) روش‌های آنالیز آماری.. 70

          (3-4) ارائه جدول……….. 71

          (4-4) نمودار و انجام آزمون آماری   72

فصل پنجم:………………………. 75

          (1-5) بحث و نتیجه‌گیری…… 76

خلاصه انگلیسی……………………. 78

منابع………………………….. 79

این فایل ورد در 124 صفحه به خدمتتون ارئه میشود.


سعیدسان تابع قوانین جاری کشور جمهوری اسلامی ایران در زمینه حقوق مولفین و ناشرین است، چنانچه نسبت به محتوای این صفحه صاحب حق نشر هستید و درخواست حذف آن را دارد، خواهشمند است از طریق این لینک به ما اطلاع دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *