دانلود پاورپوینت تنظیم شرایط محیطی – طراحی اقلیمی


دانلود پاورپوینت تنظیم شرایط محیطی – طراحی اقلیمی

نسل ها پیش که انسانهایی سرزمین ایران را جهت سکونت انتخاب و شروع به ساختن پوسته سوم انسانی(پوسته اول پوست طبیعی انسان ،پوسته دوم پوشش مناسب با محیط زیست و پوسته سوم ساختمان را میتوان نام برد)خود نمودند در شرایط مختلف آب و هوایی قرار گرفته و کوشش مقابله با شرایط محیطی و ایجاد فضای مناسب داخلی ،آنها را با فرمها و روشهای مختلف ساختمان در  تطابق با محیط راهنما شد.

از این رو در پهن دشت کشورمان که دارای آب و هوای مختلفی می باشد با سیستم های متعدد ساختمانی روبرو میشویم. در تداوم مبارزه با شریط محیط خارج ، تجربیات ذیقیمتی در طراحی ،ساخت و انتخاب مصالح در ساختمان های سنتی کشور نهفته است که متاسفانه در زمان حاضر با برداشت غلط از معماری دنیای غرب، کلیه دانش و تجربیات اسلاف خود را از یاد برده و با تقلیدی ناقص از معماری بین المللی ، زمین های حاصلخیز این مرز و بوم را بتن ریزی می کنیم.

بیشتر دست اندرکاران ، فرم ظاهری معماری گذشتگان را تقلید کرده و نام معماری سنتی روی آن میگذارند. در صورتی که فرم ظاهری معماری قدیم در اثر استفاده از مصالح ساختمانی منطقه، کارائی مصالح از لحاظ ایستایی و مقاومت در برابر بارها و فشارهای وارده ساختمان، مقابله در برابر گرما، سرما و نزولات جوی شکل میگیرد . البته فرهنگ منطقه نیز در فرم دهی هنر به عناصر ساختمانی مطمئناً موثر میباشد.

گذشتگان ما در اثر تجربه، دانش استفاده از موارد یاد شده با ارزشهای مقاومت حرارتی آنها در هریک از عناصر مختلف ساختمانی را آموخته و در نتیجه کلیه ساختمانهای سنتی در اطراف و اکناف کشورمان با آب و هواهای مختلف از لحاظ سیستم های ساختمانی ،مصالح بکاررفته و طرحهای گوناگون از درون گرا تا برون گرا تنوع چشمگیری را ارائه می نماید و به بهترین وجهی جوابگوی شرایط محیطی استقرار خویش می باشند. احاطه به عملکرد عمل پوسته سوم بشری در تنظیم شرایط محیط داخلی ساختمانهای مسکونی در اقلیم های مختلف و بکارگیری آن در بنای هر ساختمان سنتی مستتر است.

حال اگر معماران و دست اندرکاران امروز کشور با شناختی علمی از مصالح جدیدی که در دسترشان قرار دارد و با توجه به شرایط اقلیمی و عملکردهائی که در اثر پیشرفت تکنولوژی و طریقه زندگی انسان در زمان دست یابی به الکترونیک و فضا بوجود آمده است و مطابقت آنها با یکدیگر عمل نمایند، در واقع دانش و روند معماری سنتی را در بناهای جدید بکار گرفته اند. در این حال شکل ظاهری معماری نیز میتواند فرمهای تازه ای که مطمئنا آنها نیز از شرایط اقلیمی، استاتیکی، فیزیکی  و فرهنگی تابعیت خواهند نمود بخود گیرد، که بر پایه معماری سنتی منطقه ولی با بیان تازه خواهند داشت.

در معماری سنتی ایران ساختمان بر اساس موقعیت جغرافیایی خویش از طریق سقفها، کم نمودن سطوح خارجی در مقابل تابش مستقیم آفتاب، احداث سایبانهای مناسب هر منطقه، بادگیرها،زیرزمین ها، حیاطهای مرکزی، جانپناه های سایه گستر، پنجره های رو به آفتاب، انتخاب مصالح مناسب سقفها، دیوارها، احداث آب انبارها و … چنان با محیط خارج با محیط خارج مقابله مینماید که بهترین آسایش فضای داخلی را بدون استفاده از دستگاهای پیچیده انرژی و آلوده کننده امکان پذیر میسازد، بعبارتی دیگر اسلاف ما به بهترین وجهی از قوانین و سیستمهای غیر فعال خورشیدی آگاهی داشته و استفاده کرده اند. ولی تاکنون هیچ هیک از عناصر فوق الذکر از طریق علمی بررسی کاملی نشده و ارتباط آنها با یکدیگر بصورت دانشی مدون عرضه نگردیده است.در صورتی که در کشورهای دیگر دانشمندانی به تجزیه و تحلیل علمی بیشتر عناصر سیستمهای غیر فعال خورشیدی دست زده و نمونه های ارزنده بر اساس نتیجه تحقیقاتشان طراحی، ساخته و به جامعه بشری ارائه نموده اند.

متاسفانه در کشور ما در رابطه با علم معماری به علت بی توجهی مسئولان و ناشناس بودن این دانش در جامعه میان توده مردم کتب زیادی تالیف، ترجمه و ارائه نگردیده است.

در این تحقیق نمونه هایی(هرچند کم) از طراحی مربوط به اقلیم بدون استفاده از وسائل و دستگاهای پیچیده اشاره شده است.امید است طراحان معماری علی الخصوص علاقمندان به معماری سنتی ایران بیشتر از روشهای طراحی اقلیمی و انرژی غیر فعال خورشیدی که انرژی پاک نامیده شده است را در طرحهای خود بکار گیرند. کاری که نیاکان ما آنرا نسبت به شرایط خود انجام می دادند.

فرمت فایل: Powerpoint (قابل ویرایش)
تعداد صفحات: 45
حجم: 14.8 مگابایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

قالب صحیفه. لایسنس فعال نشده است، برای فعال کردن لایسنس به صفحه تنظیمات پوسته بروید.