تفاوت چاهک آسانسور و چاه آسانسور
چاه آسانسور
- فضایی است که به صورت یک تونل عمودی از پائین ترین سطح ساختمان (پی) تا سطح بام آخرین طبقه ساختمان و تا اتاقی در بالای ساختمان به نام موتورخانه (محل موتوری که آسانسور را به حرکت در میآورد) ادامه دارد و کابین آسانسور و سایر متعلقات آن در این مکان حرکت می نماید.
- این چاه با دیوارهای داخلی طبقات و درب ها محصور شده و در این فضا، ریل حرکتی آسانسور و برخی از تجهیزات آسانسور نصب میشوند.
- حتماً باید دقت شود که چاه آسانسور باید کاملاً عمود و شاقول شده باشد، تابیدگی یا خمیدگی نداشته باشد و هیچ گونه تجهیزات غیر آسانسوری (مانند آنتن مرکزی، شیرهای آب یا گاز و سیمکشی برق غیر مرتبط با آسانسور) نباید در این چاه، نصب یا عبور داده شوند. اندازه طول و عرض و ارتفاع این فضا بر اساس نوع آسانسور و ضوابط معماری مشخص می گردد که در نقشه کشی آسانسور می توان اندازه های دقیق را مشاهده نمود.
چاهک آسانسور
همان چاله پایین آسانسور میباشد که در پی ساختمان اجرا میشود. در واقع چاهک، بخشی از چاه آسانسور است. چاهک آسانسور جهت تأمین فضای جان پناه برای سرویس کاران و نصب برخی تجهیزات از قبیل ضربه گیر یا بافر و… در پی اجرا می شود.
ابعاد چاهک آسانسور
- برای ابعاد چاه، میتوانیم همان ابعاد داخل کابین را حدوداً 20 سانتی متر از هر طرف افزایش دهیم. برای به دست آوردن ابعاد چاهک هم، میتوانیم حدوداً 10 سانتیمتر به ابعاد چاه اضافه کنیم (ابعاد اجرایی) تا نیرو های اجرایی و نصابان آسانسور، فضای کافی برای اجرای آرماتور های جانبی چاهک را داشته باشند. البته دقت کنید که در نهایت، ابعاد چاهک باید تقریباً به همان ابعاد چاه باشد.
- برای تعیین ابعاد چاه آسانسور باید به ضوابط زیر نیز توجه داشته باشیم:
- حداقل عرض کابین در ساختمان های عمومی 110 سانتی متر و حداقل عمق 140 سانتی متر باشد.
- ابعاد آسانسور ویلچر بر مطابق بند 15-2-1-9
- ابعاد آسانسور برانکارد بر مطابق بند 15-2-1-10