آبمیوه از تولید تا مصرف
هر آدم بزرگسال باید در هر روز بین 5/1 تا 5/2 لیتر مایعات استفاده کند. افرادی که در نواحی گرمسیر زندگی میکنند و یا فعالیت شدید بدنی دارند، به مایعات بیشتری نیاز دارند. استفاده از نوشابههای غیرالکلی یکی از راههای عمده رفع عطش است. امروزه مصرفکنندهها به مراتب از حق انتخاب بیشتری نسبت به گذشته برخوردارند. گرچه نوشابههای گازدار همچنان محبوبترین نوشیدنی در میان عامه مردم هستند اما این صنعت با استفاده از نوآوری و خلاقیت کارشناسان خود توانسته است محصولاتی مانند نوشابههای کمکالری و یا انرژیزا را به بازار عرضه کند. آبمیوه طبیعی یکی از بهترین جایگزینها برای نوشابه گازدار رایج است و از نظر بهداشتی و ارزش غذایی بالاتر از نوشابه گازدار است. یکی از مهمترین توصیههایی که در اجرای رژیمهای غذایی به افراد گوناگون میشود، استفاده بیشتر از میوه و انواع سبزی است.
در دهههای اخیر به موازات افزایش میزان آگاهیهای بهداشتی عمومیو اهمیت یافتن مساله حفظ سلامت، به ویژه در جوامع صنعتی، مصرف سرانه انواع آبمیوه طبیعی نیز به طور مرتب افزایش یافته است. استفاده از آبمیوه برای مصرفکننده بسیار راحتتر از میوه تازه است و همچنین عمر ماندگاری آن نیز نسبت به میوه تازه بیشتر است. در برخی از نقاط جهان، مراکزی در حال شکلگیری است که به وسیله آبمیوه و عصاره سبزیها به درمان بیماران اشتغال دارند. در این میان، شش کشور چین، آمریکا، آلمان، هلند، فرانسه و ژاپن با توجه به توسعه زندگی صنعتی و اینکه بیشتر وقت مردم خارج از منزل است، مصرف آبمیوه رشد کرده است.
صنعت آبمیوه در هر کشوری از صنایع اساسی آن کشور در زمینه صنایع غذایی به شمار میرود و در کشور ما نیز این مساله حکمفرماست. یشترین حجم مصرف آبمیوه در جهان در اختیار کشور آمریکاست و پس از آن، کشور آلمان رتبه دوم را دارد. در تولید آبمیوه در صنعت از میوههای درجه دو و سه استفاده میشود. میوههای درجه یک هم گرانقیمت هستند و هم مناسب برای تازه خوری، به این ترتیب برای هیچ تولیدکنندهای تولید آبمیوه از میوههای درجه یک به صرفه نخواهد بود. در ایران مصرف سرانه آبمیوه در حدود 6 لیتر بوده که نسبت به کشورهای صنعتی و حتی کشور قبرس که بیشترین مصرف سرانه آبمیوه را در میان کشورهای جهان با حدود 43 لیتر در اختیار دارد، بسیار کمتر است.
[download id=”64648″]