۲- مقصود از ثقل اکبر و ثقل کبیر چیست؟
مراد از ثقل اكبر، كتاب خدا و مقصود از ثقل كبير، اهل بیت رسول الله (ص) است
۴- حديث ثقلین، از لحاظ سند، نزد شیعیان و اهل سنت، چگونه است؟
حديث «ثقلين»، متواتر بين جميع مسلمین است و در کتب اهل سنت، از «صحاح ششگانه» تا كتب دیگر آنان، با الفاظ گوناگون و به طور مکرر، از پیغمبر اکرم (ص) به طور متواتر نقل شده و برای مسلمانان مذاهب مختلف، حجتی قاطع است.
٣- تفاوت مکتب اسلام، با دیگر مکاتب غیرتوحیدی چیست؟
مكتب اسلام، مکتبی است که برخلاف مكتب های غیرتوحیدی، در تمام شئون فردی و اجتماعی، مادی و معنوی، فرهنگی، سیاسی، نظامی و اقتصادی دخالت و نظارت دارد و از هیچ نکته، ولو بسیار ناچیز که در تربیت انسان و جامعه و پیشرفت مادی و معنوی نقش دارد، فروگذار ننموده است.
٣- توصیه ی حضرت امام خمینی (ره) به مسلمین، جهت خنثی کردن تبلیغات تفرقه افکن و خانه برانداز دشمن، چیست؟
این که در مقابل این توطئه ها عكس العمل نشان داده و انسجام و وحدت خود را به هر راه ممكن افزایش دهند و كفار و منافقان را مأیوس نمایند.
۴- در چه صورت، نژاد آریا و عرب نیز، می توانند به آنچه نژاد اروپا، آمریکا و شوروی رسیده اند، دست یابند؟
به شرط اتكال به خداوند تعالی، اتكاء به نفس، قطع وابستگی به دیگران، تحمل سختی ها برای رسیدن | به زندگی شرافتمندانه و خارج شدن از تحت سلطه ی اجانب.
۵- دولتها و دست اندرکاران امر، برای رسیدن ملت به خودکفایی، چه وظیفه ای دارند؟
باید از متخصصین خود قدردانی کنند و آنان را با کمک های مادی و معنوی، تشویق به کار نمایند و از ورود کالاهای مصرف ساز و خانه برانداز جلوگیری نمایند و به آنچه دارند، بسازند تا خود همه چیز بسازند.
2- وصیت امام خمینی (ره) به ملت ایران، در قبال مجلس شورای اسلامی چیست؟
با اراده ی مصمم و تعهد خود به احکام اسلام و مصالح کشور، در هر دوره از انتخابات، وکلای دارای تعهد به اسلام و جمهوری اسلامی که غالبا بين متوسطين و محرومین جامعه و غیرمنحرف از صراط مستقیم و بدون گرایش به مکتبهای انحرافی و تحصیل کرده و مطلع بر مسائل روز و سیاست های اسلامی هستند، به مجلس بفرستند.
۴- ایشان، پس از فقه اسلامی، والاترین علوم اسلامی را چه علومی می دانند؟
در اندیشه ی ایشان، از بالاترین و والاترین حوزه هایی که لازم است به طور همگانی مورد تعلیم و تعلم قرار گیرد، علوم معنوی اسلامی است؛ از قبیل علم اخلاق و تهذیب نفس و سیر و سلوک الی الله……. که جهاد اکبر است.
۶- تشکیل بزرگترین قدرت جهانی، در چه صورت برای مسلمانان تحقق خواهد یافت؟
اگر روزی وحدت و برادری ایمانی، با همت دولتها و ملتها و با تأیید خداوند متعال، تحقق یابد مسلمین، بزرگترین قدرت جهان را تشکیل خواهند داد.
۸- آیا تبلیغ نظام جمهوری اسلامی تنها وظیفه ی وزارت ارشاد است؟
مسألهی تبلیغ، تنها به عهده ی وزارت ارشاد نیست؛ بلکه وظیفه ی همه ی دانشمندان، گویندگان، نویسندگان و هنرمندان است .
3 -جوانانی که در دانشسراها، دبیرستانها و دانشگاه ها مشغول به تحصیلند، در این زمینه چه وظیفه ای دارند؟
باید شجاعانه در مقابل انحرافات، قیام نمایند تا استقلال و آزادی خود، کشور و ملتشان مصون باشد.
۵- عقب ماندگی صنعتی و نیازمندی به صنعت های بزرگ کشورهای خارجی چگونه باید مرتفع شود؟
جبران این عقب ماندگی به آن معنی نیست که ما باید در علوم پیشرفته، به یکی از دو قطب وابسته شویم. دولت و ارتش باید کوشش کنند که دانشجویان متعهد را در کشورهایی که صنایع بزرگ پیشرفته دارند و استعمارگر و استثمارگر نیستند بفرستند و از فرستادن به امریکا و شوروی و کشورهای دیگر که در مسیر این دو قطب هستند احتراز کنند.
۴- تكليف جوانان و مردم حزب اللهی در رویارویی با مسائلی که مخل به نظام و عفت است، چیست؟
مردم و جوانان حزب اللهی اگر برخورد به یکی از امور مذکور نمودند، باید به دستگاههای مربوطه رجوع کنند و اگر آنان کوتاهی نمودند، خودشان مكلف به جلوگیری هستند.
۷- به تعبیر ایشان، چه تفاوتی میان فعالیت های عمرانی قبل و پس از انقلاب وجود دارد؟
کارهای عمرانی آن زمان، تقریبا به شهرها اختصاص داشت؛ آن هم به محلات مرفه و فقرا و مردمان محروم، از آن امور بهرهی ناچیز داشته یا نداشتند و دولت فعلی و بنیادهای اسلامی برای | این طایفه ی محروم، با جان و دل خدمت می کنند.
۲- از منظر امام خمینی (ره)، در صورت شکست نظام جمهوری اسلامی، چه نظامی جایگزین آن خواهد شد؟
اگر این جمهوری اسلامی شکست بخورد، به جای آن یک رژیم اسلامی تحقق پیدا نخواهد کرد؛ بلکه یک رژیم دلخواه یکی از دو قطب قدرت به حکومت می رسد و محرومان جهان، که به اسلام و حکومت اسلامی روی آورده و دل باخته اند، مأيوس می شوند و اسلام برای همیشه منزوی خواهد شد.
٣- کشور عزیز ما ایران، چگونه می تواند از آسیب دهر، مصون و محفوظ بماند؟
به تعبیر حضرت امام خمینی (ره)، تا این روح تعاون و تعهد در جامعه برقرار است، کشور عزیز، از آسیب دهر – إن شاء الله – مصون است… دست خدا با شما است؛ اگر شما در خدمت او باشد و برای ترقی و تعالی کشور اسلامی به روح تعاون ادامه دهید.
۲- حضرت امام خمینی (ره) مطالب نسبت داده شده به خود را در چه صورت قابل تصدیق شمردند؟
در صورتی که صدای ایشان یا خط و امضای ایشان باشد و به تصديق کارشناسان برسد و یا در سیمای جمهوری اسلامی چیزی گفته باشند.