دانلود جزوه آتاکسی (ATAXIA) دانشگاه خواجه نصیر
جزوه آتاکسی (ATAXIA) که به صورت پروژه کلاسی درس کنترل سیستمهای عصبی عضلانی توسط سپهر شیرانی و زیرنظر دکتر دلربایی در دانشگاه خواجه نصیر تهیه شده است
آتاکسی که در زبان انگلیسی به شکل Ataxia نوشته میشود در حقیقت برگرفته از یک واژه یونانی به اسم آتاکسیس (Ataxis) است که به معنای عدم ترتیب و تعادل است. آتاکسی به عنوان یک ایراد یا اختلال در سیستم عصبی عضلانی انسان علایم بسیار گسترده و متفاوتی دارد اما در حالت کلی نشانه عمومی و اولیه مربوط به آتاکسی ناهماهنگی یا بی نظمی حرکات عضلات است به شرطی که ضعف ماهیچهای وجود نداشته باشد اما در کل آتاکسی میتواند حرکت چشم، تکلم، تک تک اندامها را گرفتار کند.
در هر بیمار آتاکسیک، ایستادن و راه رفتن ناپایدار است و با پاهای باز صورت میگیرد و اغلب با تلوتلو خوردن همراه است. بیماران مبتلا به آتاکسی حسی و بعضی از بیماران مبتلا به آتاکسی وستیبولار میتوانند با پاهای جفت کرده بایستند که علت آن جبران از دست دادن یک منبع دریافت حس (حس عمقی یا لابیرنتی) با منبع دریافتی دیگر (بینایی) است. حال آنکه بیماران مبتلا به آتاکسی مخچهای توانایی آن را ندارند. این عمل جبرانی را زمانی میتوان ثابت کرد که بیمار چشمان خود را میبندد و از کمک حس بینایی محروم میشود.
فهرست مطالب جزوه آتاکسی :
- پیشگفتار
- مقدمه و شروط کلی بیماری آتاکسی
- بررسی آمار و ارقام مربوط به آتاکسی در ایران و سایر کشورهای جهان (پراکندگی جغرافیایی آتاکسی)
- علائم مشخصه و طبقهبندی در آتاکسی
- عوامل موثر در ابتلای یک شخص به آتاکسی چه هستند؟
- عوامل پیشرفت آتاکسی در افراد مبتلا چه مواردی هستند؟
- مطالعات مربوط به ریشههای عصبشناسی در آتاکسی
- راهها و معیارهای تشخیص آتاکسی
- درمانهای پیشنهادی و مورد مطالعه برای آتاکسی
- ابزارهای اندازهگیری اختلال در آتاکسی
- کاربرد فناوریهای نو ظهور در کمک به افراد مبتلا به آتاکسی
فرمت فایل: Pdf |
تعداد صفحات: 33 |
حجم: 15.12 مگابایت |