دانلود رساله هتل5ستاره با رویکرد احترام به طبیعت
چکیده
تفریح، تفرج، گشت و گذار و توریسم بدون شک یکی از راههای فرار از زندگی خسته کننده و یکنواخت روزمره تلقی میشود. به دلایل فراوان، به نظر میرسد که توسعه گشت و گذار و توریسم همچنان در آینده ادامه خواهد داشت. این دلایل عبارتند از : افزایش روزهای تعطیل، افزایش درآمد مردم و افزایش طول زندگی پس از سنین بازنشستگی. همچنین به نظر میرسد که توسعه و تکامل روزافزون صنعت هواپیمایی و ارتباطات جهانی، دورنمای توریسم بینالمللی را وسیع تر نموده است.
جهانگردی بزرگترین تحرک اجتماعی است که جوامع انسانی در طول حیات خود تجربه کردهاند. جهانگردی میتواند به عنوان ابزار و راه کار مبادله فرهنگی نیز تلقی شود.
ایران با دارا بودن ویژگیهای قومی متنوع تمدن بزرگ سه هزار ساله، فرهنگ غنی و گوناگون، موقعیت جغرافیایی استراتژی و ارتباطی، تنوع طبیعی و اقلیمی و طیف وسیع از چشماندازها، به عنوان کشوری جهانگرد پذیر است. بر اساس یک برآورد کلی در ایران بیش از یک میلیون اثر یادمانی و تاریخی وجود دارد و غنای جاذبهها در ایران باعث شده است که آن را جهانی در یک مرز بنامند. آن چنان که گویی انسان در داخل ایران از کشوری به کشور دیگر سفر میکند .
با توجه به مسائل ذکر شده و خصوصیات منحصر به فرد کشور عزیزمان متاسفانه به دلیل کمبود امکانات رفاهی برای گردشگران، کمترین میزان در جذب توریست در میان کشورهای جهان از آن کشور ماست .
علیرغم اینکه شهر تهران پایتخت کشور پهناوری با خصوصیات ذکر شده میباشد متاسفانه در برخورداری از تسهیلات رفاهی و امکانات و خدمات برای جهانگردان وگردشگران (داخلی وخارجی) فقیر میباشد و توقعات یک جهانگرد را برای سفر به این کشور را بر آورده نمیکند. با توجه به آمار و وضعیت ساختمانها و مجموعههای اقامتی پذیرایی و نارسائیهای آنها در شهر تهران، کمبود اماکن اقامتی متناسب با دیگر نمونههای جهانی آن مشهود است.
با توجه به مطالب فوق برای تعیین نوع فعالیتهای مقدور و ممکن گردشگری در این شهر موضوعات زیر مورد بررسی قرار میگیرد :
– قابلیتهای مصنوعی و طبیعی گردشگری
– خدمات و زیر ساخت های مورد نیاز گردشگران
– ویژگیهای فرهنگی و اجتماعی میزبانان (ساکنین منطقه)
در ادامه عناصری با توجه به نیازهای آتی منطقه در نظر گرفته است :
– هتل 5 ستاره همراه با فضاها و امکانات جانبی
– مجموعه تفریحی و گردشگری شامل آلاچیق، مسیرهای طبیعتگردی – کوهنوردی و پیست های دوچرخه سواری
– فضاهای خدماتی شامل ساختمان اداری مجموعه، رستوران، چاپخانه، آشپزخانه، سرویس های بهداشتی، فضاها و پلازاهای باز شهری
در پایان لازم به توضیح است که نگارنده با عنایت به بضاعت اندک هرگز خود را در آن حد نمی داند که مجموعه حاضر را عاری از هر عیب و نقصی بداند و لذا از اساتید گرامی و دوستان محترم تقاضا مینماید که نظرات ارشادی خود را از بنده دریغ ننمایند .
کلمات کلیدی: تفریح – توریسم – ارتباطات جهانی – جاذبه – هتل
فهرست مطالب
مقدمه………………………………………………………………………………………………… 1
فصل دوم: بررسی تاریخچه هتل
2-1- هتل در طول تاریخ……………………………………………………………………………. 41
2-2- از چادرنشینی تا مسافرخانه……………………………………………………………………. 41
2-3- شکل های جدید سفر…………………………………………………………………………. 43
2-4- (جهانگردی) سفر برای گذراندن اوقات فراغت…………………………………………………. 43
2-5-گراند هتل های قرن نوزدهم……………………………………………………………………. 45
2-6- معماری و صنعت توریسم……………………………………………………………………… 46
2-7- تعاریف مرسوم از مراکز اقامتی و پذیرایی………………………………………………………. 48
2-8- سیر تحول هتل در جهان……………………………………………………………………… 49
2-8-1- سیر تحول هتل در اروپا……………………………………………………………………. 49
2-8-2- تاریخچه پذیرایی در ایران………………………………………………………………….. 52
2-9- تاریخچه هتل در ایران معاصر…………………………………………………………………. 53
2-10- هتل های امروزی……………………………………………………………………………. 54
2-11- هتل های اقامتی…………………………………………………………………………….. 55
2-12- هتل………………………………………………………………………………………… 57
2-13- انواع هتل……………………………………………………………………………………. 57
2-13-1- هتل های زنجیره ای……………………………………………………………………… 57
2-13-2- هتل های شهری………………………………………………………………………….. 58
2-13-3- هتل های ییلاقی – تفریحی……………………………………………………………… 58
2-13-4- هتل آپارتمان و هتل اقامتگاه……………………………………………………………… 59
2-13-5- هتل فرودگاهی :………………………………………………………………………….. 59
2-13-6- هتل بوتیک……………………………………………………………………………….. 60
2-13-7- هتل هنری (هتل – موزه)………………………………………………………………… 60
2-13-8- هتل موضوعی…………………………………………………………………………….. 60
2-13-9- هتل – دهکده…………………………………………………………………………… 61
2-13-10- هتل های خاص یا غیرمتعارف…………………………………………………………… 61
2-13-11- هتل های کپسولی………………………………………………………………………. 61
2-13-12- هتل های بومی………………………………………………………………………….. 61
2-14- متل ها………………………………………………………………………………………. 62
فصل سوم: شناخت هتل
3-1- ضوابط سازمان جهانی جهانگردی (WTO)……………………………………………………. 64
3-2- ضوابط و طبقه بندی سازمان جهانی و جهانگردی در مورد هتل های خاورمیانه…………………. 64
3-2-1- شرایط عمومی برای همه رتبه های هتل ها…………………………………………………. 64
3-3- تعریف هتل…………………………………………………………………………………… 65
3-4- هتل………………………………………………………………………………………….. 67
3-4-1- هتل از نظر مکان و موقعیت………………………………………………………………… 67
3-4-2- هتل از نظر تعداد اتاق……………………………………………………………………… 67
3-4-3- هتل از نظر نوع طرح و برنامه………………………………………………………………. 68
3-4-4- هتل از نظر نوع میهمان……………………………………………………………………. 68
3-4-5- هتل از نظر مدت اقامت……………………………………………………………………. 68
3-4-6- هتل از نظر سرویس دهی………………………………………………………………….. 68
3-4-7- انواع اتاق در هتلها……………………………………………………………………….. 75
3-5- فرم درجه بندی میهمان خانه های کشور………………………………………………………. 77
3-6- شناخت گردشگری……………………………………………………………………………. 89
3-6-1- عوامل بصری جذبی………………………………………………………………………… 89
3-6-2- عوامل جذب در طراحی…………………………………………………………………….. 89
3-7- شرح فعالیت های هتل………………………………………………………………………… 90
3-7-1- انواع فعالیت های قابل بررسی در هتل………………………………………………………. 90
3-8- پلان طبقات………………………………………………………………………………….. 91
3-8-1- بهترین و مناسب ترین شکل برای پلان طبقات……………………………………………… 91
3-9- استفاده از رنگها برای طراحی هتل…………………………………………………………… 96
3-10- تاثیر نور در هتل…………………………………………………………………………….. 98
3-10-1- نورپردازی فضاهای مختلف هتل…………………………………………………………… 99
3-10-2- نورپردازی برای مردم……………………………………………………………………. 111
فصل چهارم: نمونههای موردی
4-1- بررسی نمونه های خارجی هتل………………………………………………………………. 113
4-1-1- هتل شرایتون واکرهیل (Sheraton walkerhill hotel)……………………………….. 113
4-1-2- هتل کیوسرا (hotel Kyocera)………………………………………………………… 120
4-1-3- هتل برج العرب (hotel burj al arab)………………………………………………….. 127
4-1-4- هتل رامادا پلازا (ramada plaza hatel)……………………………………………….. 135
4-1-5- هتل شرایتون بیلبائو (hotel Sheraton bilbao)……………………………………….. 141
4-1-6- هتل پیورتا (hotel puerta)…………………………………………………………….. 145
4-1-7- هتل سونگ جیانگ، تلفیق معماری با طبیعت…………………………………………….. 151
4-2- بررسی نمونه های داخلی هتل……………………………………………………………….. 156
4-2-1- هتل استقلال تهران………………………………………………………………………. 156
4-2-2- هتل عباسی اصفهان………………………………………………………………………. 163
فصل پنجم: مطالعات محیطی طرح و تحلیل سایت
فصل ششم: معیارها و ضوابط طراحی
6-1- ضوابط طراحی طبقات و اتاق خوابها…………………………………………………………. 223
6-1-1- ترکیب و تشکل…………………………………………………………………………… 223
6-1-2- پلان طبقه……………………………………………………………………………….. 223
6-1-3- ابعاد و اندازه های اتاق خواب……………………………………………………………… 225
6-1-4- ریخت شناسی طبقات و اتاقها…………………………………………………………….. 227
6-1-5- درب ورودی و دسترسی از خارج از هتل………………………………………………….. 229
6-1-6- لابی………………………………………………………………………………………. 230
6-2- تاثیر ذهنی و عملکرد………………………………………………………………………… 230
6-3- استانداردهای فضاهای لابی………………………………………………………………….. 232
6-4- فضاهای عرضه غذا و نوشیدنی………………………………………………………………. 233
6-4-1- استانداردهای فضاهای عرضه غذا………………………………………………………….. 235
6-5- اهداف طراحی رستورانها و سالنها…………………………………………………………….. 236
6-6- فضاهای برگزاری مراسم و فعالیت ها………………………………………………………… 238
6-7- فضاهای ورزشی……………………………………………………………………………… 240
6-7-1- اماکن ورزشی سر پوشیده………………………………………………………………… 240
6-7-2- اماکن ورزشی روباز………………………………………………………………………. 240
6-7-3- امکانات ورزشی بر حسب نوع هتل……………………………………………………….. 240
6-7-4- استخر شنا……………………………………………………………………………….. 241
6-7-5- کلوپ بدنسازی- ورزشی………………………………………………………………….. 242
6-8- دفاتر اداری…………………………………………………………………………………. 243
6-8-1- دفتر لابی………………………………………………………………………………… 243
6-8-2- دفتر حسابداری…………………………………………………………………………… 245
6-8-3- دفتر مدیر اجرایی…………………………………………………………………………. 247
6-8-4- دفاتر فروش و تدارکات……………………………………………………………………. 247
6-8-5- فضاهای خدماتی پشتیبانی (دور از دید)…………………………………………………… 248
6-8-6- نمودار فضاهای خدماتی و پشتیبانی………………………………………………………. 249
6-9- فضاهای آماده سازی غذا و انبار آذوقه……………………………………………………….. 250
6-9-1- آشپزخانه اصلی…………………………………………………………………………… 251
6-9-2- انبار آذوقه و نوشیدنی……………………………………………………………………. 252
6-9-3- طراحی فضای انبارهای آذوقه و نوشیدنی………………………………………………….. 253
6-9-4- فضای بارانداز دریافت مواد اولیه، زباله و انبار عمومی………………………………………. 253
6-9-5- بارانداز دریافت مواد اولیه…………………………………………………………………. 254
6-10- زباله/ خاکروبه……………………………………………………………………………… 254
6-11- نواحی و فضاهای مربوط به کارکنان……………………………………………………….. 256
6-11-1- دفاتر پرسنل و ثبت ساعات ورود و خروج………………………………………………… 258
6-11-2- رختکن و توالتها………………………………………………………………………… 258
6-11-3- غذاخوری کارکنان………………………………………………………………………. 258
6-11-4- رختکنها و توالت ها…………………………………………………………………….. 259
6-11-5- اسکان کارکنان…………………………………………………………………………. 259
6-12- رختشویخانه و خانه داری………………………………………………………………….. 259
6-13- بخش مهندسی و تاسیسات مکانیکی………………………………………………………. 261
6-13-1- دفاتر مهندسی………………………………………………………………………….. 262
6-13-2- کارگاه های نگهداری و سرویس…………………………………………………………. 262
6-13-3- فضاهای مکانیکی/ الکتریکی…………………………………………………………….. 263
6-14- پارکینگ…………………………………………………………………………………… 264
6-14-1- تجزیه و تحلیل پارکینگ……………………………………………………………….. 264
6-15- ضوابط مربوط به ساخت…………………………………………………………………… 265
6-15-1- شکل اتاقهای خواب…………………………………………………………………….. 266
6-15-2- نوع سازه……………………………………………………………………………….. 266
6-15-3- فاصله گذاری ستونها……………………………………………………………………. 266
6-15-4- مصالح ساختمانی……………………………………………………………………….. 267
6-15-5- اسکلت بندی…………………………………………………………………………… 267
6-15-4- دیوارهای باربر…………………………………………………………………………… 268
6-16- ساختار مدوله……………………………………………………………………………… 269
6-17- ساختمان و ضوابط ایمنی (مقاومت در برابر حریق)………………………………………….. 270
6-18- ضوابط لازم برای نازک کاریها و مبلمان…………………………………………………….. 270
6-19- مقاومت عناصر ساختمانی در برابر حریق…………………………………………………… 271
6-20- فاکتورهای لازم برای خروج اضطراری……………………………………………………… 272
6-21- آکوستیک…………………………………………………………………………………. 272
6-22- سیستم های مهندسی آتریوم……………………………………………………………… 274
فصل هفتم: معرفی کانسپت و برنامه فیزیکی
7-1- کانسپتهای پروژه…………………………………………………………………………… 278
7-2- برنامه فیزیکی……………………………………………………………………………….. 281
فرمت فایل: Word (قابل ویرایش) |
تعداد صفحات: 214 |
حجم: 9.16 مگابایت |