سیستم دیوار باربر بتن مسلح ویژه
در این سیستم سازهای بتنی، اتصال قطعات پیش ساخته بتن مسلح دیواری در امتدادهای افقی و قائم، عمدتاً توسط قلابهای U شکل که در کنارههای این قطعات تعبیه شده، صورت میگیرد. بعد از نصب این قطعات، با افزودن آرماتورهای طولی (موازی لبه قطعه و رد شده از حلقه قلابها) قلابهای U شکل یاد شده به یکدیگر دوخته شده و سپس فضای بین این قطعات که باید به یکدیگر متصل شوند، با بتن کاملاً پر میشود.
بارهای مرده و زنده از طریق دالهای بتن آرمه کف به دیوارهای بتنی منتقل شده و دیوارها، نیرویهای ناشی از بارهای وارده را به شالوده منتقل مینمایند.
در این سیستم پانلهای دیواری علاوه بر تحمل بارهای ثقلی ساختمان بارهای جانبی اعمالی را نیز به صورت دیوار برشی تحمل مینمایند و در نتیجه این نوع سیستم در دسته بندی سازهای یک سیستم دیوار باربر از نوع دیوار برشی بتن مسلح است. به دلیل اتصالات ویژه این سیستم قابل کاربرد در تمامی پهنههای لرزه خیزی کشور است.
الزامات سیستم دیوار باربر بتن مسلح ویژه
تامین ضوابط دیافراگم صلب مطابق استاندارد ۲۸۰۰ ایران برای تمامی سقفها در این سیستم الزامی است.
ضروری است برای تامین پیوستگی در سیستم اتصالات بین انواع قطعات پیش ساخته سازهای مورد استفاده جهت تحمل انواع نیروهای وارده کنترل شود. به جای استفاده از قلابهای U شکل در محل اتصالات استفاده از سایر روشهای مورد تایید مطابق ACI318-08 نیز مجاز است.
تامین یکپارچگی سازهای در کل این سیستم یا تعبیه انواع کشهای Ties عرضی، طولی، قائم و پیرامونی مورد نیاز مطابق ACI318-08 ضروری است.
در طرح سازهای و لرزهای این سیستم سازهای و اتصالات آن، راهنمای ACI 550 مورد توجه قرار گیرد.
بارگذاری ثقلی و لرزهای این سیستم، به ترتیب بر اساس مبحث ۶ مقررات ملی ساختمان ایران با عنوان بارهای وارد بر ساختمان و استاندارد ۲۸۰۰ ایران صورت گیرد.
کنترل سازه در مقابل بار باد بر مبنای مبحث ۶ مقررات ملی ساختمان ایران انجام شود.
ساختمان در مقابل واژگونی کنترل شود.
کنترل خیز قائم و تغییر شکل جانبی مطابق آیین نامههای مربوطه ضروری است.
دیوارهای غیر باربر داخلی و خارجی و جداکنندهها باید برای بارهای خارج از صفحه مانند طوفان، زلزله و …طراحی شوند. در اتصال این عناصر به اعضای سازهای لازم است که ضوابط استاندارد ۲۸۰۰ ایران در ارتباط با انتقال نیروها و تاثیر آنها بر حرکت جانبی سازه رعایت شود.
در قالب بندی و قالب برداری و اجرای ساختمان بتنی، رعایت مبحث ۱۲ مقررات ملی ساختمان ایران با عنوان ایمنی و حفاظت کار در حین اجرا الزامی است.
لازم است تمهیدات لازم متناسب با شرایط مختلف اقلیمی و محیطهای خورنده ایران صورت پذیرد.
تمامی مصالح و اجزا در این سیتم اعم از معماری و سازهای از حیث دوام و بهداشتی و زیست محیطی باید بر مبنای مقررات ملی ساختمان ایران و آیین نامههای ملی یا معتبر بین المللی به کار گرفته شوند.
الزامات مربوط به انرژی در پوسته خارجی ساختمان باید مطابق مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان ایران رعایت شود.
صدابندی هوابرد جداکنندههای بین واحدهای مستقل و پوسته خارجی ساختمان و صدابندی سقف بین طبقات باید مطابق مبحث ۱۸ مقررات ملی ساختمان ایران تامین شود.
در تمامی مراحل تولید، طراحی و اجرا، مسئولیت نظارت عالیه و کنترل کیفی بر عهده شرکت متقاضی است.