دانلود تعهد به نفع شخص ثالث


چکیده

در باب مسئولیت مدنی، یکی از سؤالهای مهم این است که اصولاً، چرا افراد در مقابل دیگران تعهداتی پیدا می‌کنند؟ به عبارت دیگر، مبنای تعهدات افراد چیست؟ در این نوشتار، سعی شده است با مراجعه به مبانی نظری مسؤلیت مدنی، به این سؤال پاسخ داده شود. به طور کلی، می‌توان گفت که دو نظریه عمده در مورد مبنای تعهد ارائه شده است؛ یکی نظریه فردگرایان، و دیگری نظریه جامعه‌گرایان. فردگرایان با بررسی هدف قواعد حقوق، تلاش می‌کنند تا مبنای تعهد را براساس نظریه حاکمیت اراده توجیه کنند. در مقابل، جامعه‌گرایان با تکیه بر مصالح اجتماعی و ناچیز پنداشتن منافع فردی در مقابل منافع جمعی، سعی دارند نقش اراده فردی را در به وجود آوردن تعهد کاهش دهند. یا به عبارت دیگر می‌توان گفت جامعه‌گرایان در به وجود آمدن تعهد، نقش عواملی را که با نظم عمومی جامعه ارتباط دارد، پر رنگ‌تر جلوه می‌دهند.

واژگان کلیدی: تعهد، قرارداد، جامعه، عقد.

مقدمه

افراد هر جامعه که در سرزمین معینی زندگی می‌کنند، خواه ناخواه با یکدیگر روابطی دارند. اگر این روابط متکی به اصول و قواعد معین و با دوامی نباشد، امنیت و آسایش اکثر مردم بوسیله متجاوزان و بزهکاران به مخاطره می‌افتد و بازار حیله، تزویر، زورگویی، هرج و مرج و ناامنی رواج می‌یابد. در یک نظام دمکراسی، وضع قوانین عادله می‌تواند راه سعادت و سلامت یک جامعه را هموار سازد. افراد جامعه ملزم به رعایت قانون هستند. اشخاص در جامعه و در برابر دولت تکالیفی به عهده می‌گیرند، که به وسیله قانون بر آنان تحمیل می‌شود. مطیع بودن و خاضع بودن مردم در مقابل دولت، با حاکمیت دولتی توجیه می‌شود.

خارج از تعهدات افراد یک جامعه در مقابل دولت، افراد در مقابل همدیگر نیز تعهداتی دارند. این تعهدات ناشی از اعمال حقوقی، وقایع حقوقی یا به طور کلی وظیفه‌ای است که قانون بر عهده شخص می‌گذارد.

 

فهرست مطالب:

مقدمه   1

فصل اول تعهد

مقدمه فصل   3

حقوق فرانسه 4

بخش اول نظر فردگرایان 6

نظریه حاکمیت اراده  8

دلایل پذیرش اصل حاکمیت اراده  11

نتایج حقوقی حاکمیت اراده  12

نقد نظریه حاکمیت اراده 15

بخش دوم نظریه‌های اجتماعی 19

نظریه ریپر 21

فصل دوم تعهد به نفع شخص ثالث

پیشینه  بحث تعهد به نفع شخص ثالث در فقه امامیه  24

بخش اول ـ نظریه های مبتنی بر دخالت اراده ذینفع  27

نظریه پیشنهاد 27

نظریه اداره فضولی 30

بخش دوم  نظریه های مبتنی بر عدم دخالت اراده ذینفع 32

نظریه ایقاع یا اعلام یک طرفی اراده 32

نظریه ایجاد استثنایی حق به سود ثالث 34

نتیجه گیری 35

منابع و مآخذ 37

 

فرمت فایل: Word (قابل ویرایش)
تعداد صفحات: 43
حجم: 336 کیلوبایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *