دانلود تحقیق شناخت مبلمان های شهری و اثرگذاری آن بر انسان
دانلود تحقیق شناخت مبلمان های شهری و اثرگذاری آن بر انسان
مقدمه…………………………………………………………………………………………………….صفحه3
مبلمان شهری در یک نگاه……………………………………………………………………………………………………..صفحه4
مبلمان شهری چیست؟………………………………………………………………………………………………………….صفحه7
تقسیم بندی عناصر مبلمان شهری………………………………………………………………………………………صفحه11
قواعد به کارگیری مبلمان شهری………………………………………………………………………………………..صفحه13
مبلمان شهری در فضاهای شهری……………………………………………………………………………………….صفحه16
ضوابط مبلمان شهری…………………………………………………………………………………….صفحه21
فرسودگی بر قامت مبلمان شهری……………………………………………………………………………………….صفحه27
معیارهای رنگ آمیزی مبلمان شهری…………………………………………………………………صفحه30
مبلمان شهری و فضاهای بی دفاع……………………………………………………………….صفحه31
پیشینه مبلمان شهری در ایران…………………………………………………………………………………………..صفحه32
اصطلاحات رایج برنامه ریزی و فضای شهری………………………………………………………….صفحه33
کاربرد مبلمان شهری…………………………………………………………………………………….صفحه36
بررسی انواع مبلمان شهری که بر زندگی انسان تاثیر دارد………………………………………………..صفحه38
بررسی تخصصی برخی از عناصر مهم مبلمان شهری………………………………………………………….صفحه44
نتیجه گیری………………………………………………………………………………………………….صفحه48
فهرست منابع………………………………………………………………………………………..صفحه49
مقدمه:
شهر یک اثر هنری بزرگ است که آفرینندگانی به وسعت خود و به تعداد جمعیتش دارد . هدف غایی یک شهر ایجاد محیطی دلنشین و راحت برای مردمی است که در آن زندگی می کنند فضای شهری محلی است که مردم بیشترین وقت خود را در آن سپری کرده ؛ حداکثر ارتباط را با یکدیگر و پیرامون خود برقرار می سازند . بنا بر این آرایش فضا و ایجاد امکانات و تسهیلات لازم در آن از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
امروزه شهر نشینی به صورت یک مساله مهم و پیچیده جوامع مختلف در دهه های اخیر برنامه ریزان را بر آن داشته است که به مسایل اقتصادی ؛ اجتماعی ؛ فرهنگی و…. جامعه توجه بیشتری معطوف دارند و در صدد باشند تا محیط مناسب و دلپذیر برای شهروندان فراهم آورند اما بستر کلان شهرهای امروز پاسخگوی نیاز ساکنان خود نمی باشد و شدت فعالیت های شهری به خصوص در شهر های جهان سوم شرایط بسیار سخت و مخربی برای شهروندان به وجود آورده است . اجزای کالبد شهر های امروزی از جمله تهران با سرعت حرکت انسان ها و فشار سنگین زندگی شهرنشینی ؛ سازگاری ندارد و فضاها و کاربری های عمومی آن از ظرفیت و قابلیت لازم جهت پاسخگویی به نیازهای زندگی پر شتاب شهری برخوردار نیست در این میان کیفیت فیزیکی شهرها ؛ زیبایی شهر و رضایت شهروندان بدون برنامه ریزی صحیح ؛ مکان یابی مناسب ؛ لحاظ شرایط بومی و فرهنگی و ایجاد تناسب کارکردی ابعادی در شهر ؛ سطوح ارتباطی و به ویژه مبلمان آن ایجاد نخواهد شد.
در حال حاضر اکثر سازمان ها و مراکز دست اندر کار کشور ؛ برنامه ریزی و مکان یابی صحیح مبلمان شهری را به عنوان یک راهبرد قطعی برای ایجاد محیطی پایدار ؛ مناسب و منطبق بر شرایط بومی تلقی نمی کنند و با عدم برنامه ریزی یا برنامه ریزی ناقص و غیر استاندارد در این زمینه ؛ به هرج و مرج بصری و عدم کارایی این عناصر در محیط های شهری دامن می زند و از طرف دیگر مبلمان موجود نیز به دلیل مشکلات فرهنگی ( تخریب گرایی ) و عدم رسیدگی دایمی و مدیریت نامناسب ؛ کاربران را با مشکلات عدیده ای روبرو ساخته اند شهر تهران نیز به عنوان یک کلان شهر از این مقوله مستثنی نیست.
مبلمان شهری در یک نگاه:
طراحی مناسب و به کارگیری مبلمان شهری متناسب با محیط در بخش هایی از شهر که به آنها فضاهای شهری می گوییم – فضاهایی همچون پارکها، برخی میادین، پیادهروها، مراکز تجاری – تأثیر زیادی در کیفیت زندگی شهری بر جای میگذارد.
عناصری از مبلمان شهری تأثیری اساسی در مناسبسازی فضاهای شهری دارند.
نیمکت در مبلمان شهری ابتداییترین روش برای احساس آرامش و راحتی در پارکها، استفاده از نیمکت است. این نیمکتها باید به شکلی قرار بگیرند که دسترسی به آنها آسان و راحت باشد و در سراسر پارک و به تعداد زیاد موجود باشند. صندلیها باید روبهروی مناظر زیبا قرار بگیرند اما در در مسیر رفت و آمد افراد نباشند.
نیمکتهای مراکز عمومی شهر را نیز میتوان برای آسایش و راحتی شهروندان، نزدیک مراکز ویژهای مانند ایستگاهها، کیوسکها، باجههای تلفن، سطلهای زباله و شیرهای آب قرار داد. مهمترین محل برای قرار گرفتن نیمکتها در سطح شهر، مراکزی است که مردم در آنجا زیاد رفت و آمد می کنند؛ به ویژه مکانهایی که برای استراحت و تفریح مردم در نظر گرفته شده است.
فضای باز زیبا و مناسب عمومی به شهروندان این امکان را میدهد که در کنار یکدیگر از طبیعت اطراف لذت ببرند و با داشتن مکانی مناسب برای نشستن، احساس رضایت آنها چندین برابر شود. افراد مختلف، انواع متفاوتی از نیمکتهای پارک یا فضاهای سبز را میپسندند که این سلایق متفاوت، چگونگی طراحی نیمکتهای پارک را تعیین میکند و به نوع طراحی آنها تغییراتی میدهد.
برای نمونه، جوانان بیشتر روی قسمت بالای نیمکت یعنی تکیهگاه آن مینشینند تا روی خود نیمکت و این مورد باید در طراحی نیمکتهای پارک یا فضاهای باز شهری مورد توجه قرار گیرد. همچنین نیمکتهایی که به این مراکز اختصاص مییابد، باید از استحکام بیشتری در ناحیه پایهها برخوردار باشد.
همچنین برای افراد مسن، نیمکتهای دارای پشتی یا تکیهگاه ، راحتتر از نوع بدون تکیهگاه آن است، در حالی که در مورد سایر افراد، صندلیهای بدون پشتی این امکان را فراهم میکند که در دو طرف نیمکت بنشینند.
ایستگاههای اتوبوس وجود یک ایستگاه اتوبوس مناسب، برای تمام سیستمهای حمل و نقل درون شهری، امری واجب و ضروری است، اما میزان مناسب بودن این ایستگاهها، بستگی به نظر شهروندانی دارد که از آن استفاده میکنند.
از دید مدیران شهری که مسؤولیت رسیدگی به این موارد را بر عهده دارند، یک ایستگاه مناسب، ایستگاهی است که به مراقبت و نگهداری کمتری احتیاج دارد اما از دید شهروندان، یک ایستگاه خوب، محیط دید بالایی دارد و امکان سوار شدن راحت به اتوبوس را فراهم میکند.
مکان های بدون سایهبان، مکانهای تجاری پر رفت و آمد، مکانهایی که آمد و شد افراد سالمند در آنجا بیشتر است و مکانهایی که در آن آب و هوا اعتدال مناسبی نداشته باشد، برای رفاه شهروندان نیازمند به نصب ایستگاههای درونشهری است.
بهترین مکان برای قرار گرفتن ایستگاههای اتوبوس، نزدیک به مغازهها و تقاطعها است که در این صورت، باید سه متر عقبتر از مسیر عبور و مرور قرار گیرد تا موجب بروز ترافیک و مزاحمت برای افراد پیاده نشود. چنانچه ایستگاه از تقاطع دور باشد، سایهبان ایستگاه باید 2 متر از پیادهرو عقبتر قرار گیرد تا برای ایستادن اتوبوس مشکلی ایجاد نشود.
میدان دید مناسب، مردم را قادر میسازد که آمدن اتوبوس را ببینند. ایستگاههایی که از نظر طراحی ضعیف هستند به سبکی طراحی شدهاند که برای دیدن رفت و آمد اتوبوس، باید ایستگاه را ترک کرد و لب پیادهرو رفت.
مردم به اطلاعاتی در مورد زمان ورود و خروج اتوبوس به ایستگاه نیاز دارند. وجود تابلوهای اطلاعرسانی در ایستگاهها، برای شهروندان و توریستها بسیار جالب و مفید است؛ به ویژه در بسیاری از مراکز شهری که افراد، به امنیت بیشتری نسبت به دیگر مراکز احتیاج دارند، مراکزی مانند پارکها، مراکز خرید و دیگر مکان های عمومی، باید از تعداد بیشتری چراغ روشنایی استفاده شود.
در ایستگاههایی که چراغهای روشن دارند، شهروندان هنگام انتظار کشیدن، بیشتر احساس امنیت و آرامش میکنند. وجود چراغ در کنار درهای ورودی ساختمانهای مسکونی نیز برای رفت و آمد افراد مهم است. حتی هنگام تعطیل بودن مراکز نیز وجود چراغ از اهمیت بسزایی برخوردار است.
ظروف زباله ظروف زبالهای که در سطح شهر قرار میگیرد به مصارف مختلفی اختصاص دارد. سطلهای زبالهای که در سطح شهر قرار میگیرد، باید به آسانی قابل دسترس، به تعداد زیاد و بی نیاز از محافظت باشد.
این فایل ورد در 49 صفحه به خدمتتون ارئه میشود.