تحلیل سایت
تحلیل سایتیکی از مواردی که دانشجویان معماری در ابتدای پروژه های خود (طرح1و2و…..) باید به آن بپردازند، تجزیه و تحلیل سایت مورد نظر است.در ادامه می تونید یک نمونه تجزیه و تحلیل سایت به صورت پاورپوینت صرفا جهت آشنایی با علائم گرافیکی و در کل اقلیم و اطلاعات دیگر … را دانلود کنید.__ لینک دانلود فایل پاورپوینت در پایین صفحه ___به طور کلی تحلیل سایت شامل مجموعه اطلاعاتیاست که به عنوان نخستین گامدر طراحی مطرح می گردد و دارای سه مرحله و بهشرح زیر می باشد: تحقیقتجزیهتحلیلبه طور کلی به هنگام آغاز کار تحلیل سایت می بایست ابتدا نکات مورد بررسیرا تعیین و سپس اقدام به جمع آوری اطلاعات و داده ها مطابق با موارد مشخصشده، نمود. این موارد به ترتیب زیر می باشند: دسترسی ها: در این مرحله ارتباط میان سایتو معابر اصلی و فرعی مورد مطالعه قرار میگیرد که می تواند از طریق عکسهای هوایی و نقشه های موقعیت زمین انجامپذیرد. تعیین فاصله زمانی وفیزیکی زمین از نقاط اصلی موردی بسیار مهم استکه از طریق رانندگی یاپیاده روی در اطراف سایت مقدور می گردد.مجاورت ها :منظور از این بخش مطالعههمسایگی های سایت می باشد. عموما این مرحله بامشاهده مستقیم و پیمایشزمین همراه می گردد. مواردی که در این بخش موردبررسی قرار می گیرند شاملالگوها و بافت های معماری، نورپردازی معابر،شرایط و وضعیت ابنیه موجود وکاربری های مجاور زمین می باشند. به طور کلیهدف از انجام این بخش دستیابیبه داده هایی در زمینه میزان و نحوه تأثیرابنیه مجاور بر سایت و ساکنینمنطقه است.__ لینک دانلود فایل پاورپوینت در پایین صفحه ___پتانسیل ها: اطلاعات این بخش شامل مطالعهبر روی ویژگی های خاص سایت همچون: عناصرحساس، صدا، رایحه های خوشایند وناخوشایند،آلودگی صوتی و هوایی، دیدهایمطلوب و نامطلوب و … می باشد کهداده های این بخش نیز لزوما می بایست باپیمایش زمین و اطراف آن و بامصاحبه با اهالی منطقه جمع آوری گردد. اقلیم: بررسی نکاتی همچون میزان بارندگیبرف و باران، رطوبت و دمای محلی در زمانهای مختلف ماهانه و سالانه، مسیرخورشید و زاویه عمودی آن در مواقع متعددسال، بادهای مطلوب و نامطلوب دراین دسته جای می گیرند. امکان دارد که در یک سایت عناصر طبیعی و مصنوعی بسیاری وجود داشته باشند کهباید در طراحی مورد توجه و بررسی قرار بگیرند . بعضی از این عناصر بهصورتمستقیم و بعضی به صورت غیر مستقیم در طراحی پلان تاثیر می گذارند . مانند… نور ،باد ، دید و منظر ،آلودگی صوتی و….تحلیل سایت توسط علائم متفاوتی قابل انجام است که میتوان این علائم را زبانمشترک بین معماران دانست. مهمتر از این علائم مشترک بینش و دانش معماراستکه …
علائم و مفاهیم تحلیل سایت
علائم و مفاهیم تحلیل سایت به طور کلی تحلیل سایت شامل مجموعه اطلاعاتی است که به عنوان نخستین گام در طراحی مطرح می گردد و دارای سه مرحله و به شرح زیر می باشد: * تحقیق * تجزیه * تحلیل به طور کلی به هنگام آغاز کار تحلیل سایت می بایست ابتدا نکات مورد بررسی را تعیین و سپس اقدام به جمع آوری اطلاعات و داده ها مطابق با موارد مشخص شده، نمود. این موارد به ترتیب زیر می باشند: دسترسی ها : در این مرحله ارتباط میان سایت و معابر اصلی و فرعی مورد مطالعه قرار می گیرد که می تواند از طریق عکس های هوایی و نقشه های موقعیت زمین انجام پذیرد. تعیین فاصله زمانی و فیزیکی زمین از نقاط اصلی موردی بسیار مهم است که از طریق رانندگی یا پیاده روی در اطراف سایت مقدور می گردد. مجاورت ها: منظور از این بخش مطالعه همسایگی های سایت می باشد. عموما این مرحله با مشاهده مستقیم و پیمایش زمین همراه می گردد. مواردی که در این بخش مورد بررسی قرار می گیرند شامل الگوها و بافت های معماری، نورپردازی معابر، شرایط و وضعیت ابنیه موجود و کاربری های مجاور زمین می باشند. به طور کلی هدف از انجام این بخش دستیابی به داده هایی در زمینه میزان و نحوه تأثیر ابنیه مجاور بر سایت و ساکنین منطقه است. پتانسیل ها: اطلاعات این بخش شامل مطالعه بر روی ویژگی های خاص سایت همچون: عناصر حساس، صدا، رایحه های خوشایند و ناخوشایند،آلودگی صوتی و هوایی، دیدهای مطلوب و نامطلوب و … می باشد که داده های این بخش نیز لزوما می بایست با پیمایش زمین و اطراف آن و با مصاحبه با اهالی منطقه جمع آوری گردد. اقلیم: بررسی نکاتی همچون میزان بارندگی برف و باران، رطوبت و دمای محلی در زمان های مختلف ماهانه و سالانه، مسیر خورشید و زاویه عمودی آن در مواقع متعدد سال، بادهای مطلوب و نامطلوب در این دسته جای می گیرند. امکان دارد که در یک سایت عناصر طبیعی و مصنوعی بسیاری وجود داشته باشند که باید در طراحی مورد توجه و بررسی قرار بگیرند . بعضی از این عناصر به صورت مستقیم و بعضی به صورت غیر مستقیم در طراحی پلان تاثیر می گذارند . مانند… نور ،باد ، دید و منظر ،آلودگی صوتی و… در یک تحلیل سایت خوب باید تنها عناصر مصنوعی و طبیعی که در طراحی پلان موضوع مورد نظر تاثیر می گذارند ، تحلیل شوند و از شلوغ کردن سایت با دیاگرام های فرعی و زیادی پرهیز شود تحلیل سایت توسط علائم متفاوتی قابل انجام است که میتوان این علائم را زبان مشترک بین معماران دانست. مهمتر از این علائم مشترک بینش و دانش معمار است که میتواند در به کار بردن این علائم درست عمل کرده ،ویژگی های سایت را معرفی کند. …
تحلیل سایت
تحلیل سایت: طراحی معماری، همچون هر فرایند طراحی و آفرینندگی دیگر، دارای مراحل مختلفی است که نخست با انجام درست هر مرحله و دوم با ایجاد پیوستگی میان آنها، می توان به خلق اثری قابل عرضه امیدوار بود. چنانچه بخواهیم با یک دسته بندی کلی این مراحل را معرفی نماییم می توان عناوین زیر را نام برد: – شناخت مسئله – جمع آوری و پردازش اطلاعات – طراحی – ارائه و اجرا تحلیل سایت (site analysis)، یکی از مهمترین مراحل طراحی است. در محیط های آکادمیک، دانشجویان به علت عدم آگاهی از اهمیت موضوع و نیز مواردی که باید بدان پرداخته شود تنها به رفع تکلیف در این زمینه می پردازند. در کلاس های طراحی این تصور وجود دارد که تحلیل سایت مرحله ای صوری، بی اهمیت یا در خوش بینانه ترین حالت کم اهمیت است که می تواند با ارائه 1 یا 2 شیت مختصر، چند خط و منحنی و رنگ، هر چه سریعتر کرکسیون شود. با توجه به اهمیت موضوع و نزدیک شدن آغاز ترم جدید، به نظرم رسید که هرچه سریعتر مطلبی در این رابطه تدوین نمایم. به دلیل فرصت اندک، مجال جستجو و استفاده از منابع بیشتر وجود نداشت. لکن در آینده و در زمان مناسب تر مطلب حاضر گسترش خواهد یافت. در مطلب پیش رو تلاش می گردد تا با معرفی آیتم های مورد مطالعه در تحلیل سایت، به ماهیت آن ها و قلمرو اطلاعاتی هریک به اختصار پرداخته شود. به طور کلی تحلیل سایت شامل مجموعه اطلاعاتی است که به عنوان نخستین گام در طراحی مطرح می گردد و دارای سه مرحله و به شرح زیر می باشد: . تحقیق . تجزیه . تحلیل به طور کلی به هنگام آغاز کار تحلیل سایت می بایست ابتدا نکات مورد بررسی را تعیین و سپس اقدام به جمع آوری اطلاعات و داده ها مطابق با موارد مشخص شده، نمود. این موارد به ترتیب زیر می باشند: موقعیت: در این مرحله ارتباط میان سایت و معابر اصلی و فرعی مورد مطالعه قرار می گیرد که می تواند از طریق عکس های هوایی و نقشه های موقعیت زمین انجام پذیرد. تعیین فاصله زمانی و فیزیکی زمین از نقاط اصلی موردی بسیار مهم است که از طریق رانندگی یا پیاده روی در اطراف سایت مقدور می گردد. مجاورت ها: منظور از این بخش مطالعه همسایگی های سایت می باشد. عموما این مرحله با مشاهده مستقیم و پیمایش زمین همراه می گردد. مواردی که در این بخش مورد بررسی قرار می گیرند شامل الگوها و بافت های معماری، نورپردازی معابر، شرایط و وضعیت ابنیه موجود و کاربری های مجاور زمین می باشند. به طور کلی هدف از انجام این بخش دستیابی به داده هایی در زمینه میزان و نحوه تأثیر ابنیه مجاور بر سایت و ساکنین منطقه است. اندازه، مرزبندی و قوانین منطقه ای: ابعاد و اندازه زمین می تواند به صورت مشاهده مستقیم …
تجزیه و تحلیل سایت در طراحی
طراحی بر اساس چه آگاهی هایی شکل می گیرد؟ 1- نیاز 2- سایت 3- بررسی های اقلیمی 4- دسترسی ها بررسی های اقلیمی : ● یخبندان : برای آگاهی از اینکه چه نوع مصالحی را در طرح خود استفاده کنیم یخبندان را بررسی میکنیم . به طور گرافیکی مشخص میکنیم که چند ماه در سال در آن منطقه یخبندان رخ می دهد تا ببینیم مصالح مورد استفاده تحمل دارد یا نه ! ● شیب زمین : برای طراحی شیب زمین هم نیاز است . به صورت گرافیکی می نویسیم که شیب غالب مثلا شمال به جنوب است . ● نور : بستگی به نوع کابری نور طبیعی یا مصنوعی به کار میبریم . مثلا سینما به نور مصنوعی و کلاس های یک مدرسه به نور طبیعی نیاز دارد . نور در ساعات مختلف قرار میگیرد . همانطور که میبینیم نور در ساعات 9 تا 18 رو به روی ساختمان است . بزرگ ببینید ! پس در تقسیم فضاهای داخلی از این اطلاعات استفاده می کنیم . همچنین متوجه میشویم که قسمت جنوب ساختمان از 9 تا 18 سایه است ، پس اگر کاربری داشتیم که به نور نیاز داشت به این موضوع توجه می کنیم یا اگر گونه خاص درخت داریم که به نور نیاز دارد نباید این جا قرار دهیم یا ممکن است ساختمانی در نزدیکی سایت باشد که بلند باشد و همیشه سایه آن قسمتی از سایت را می گیرد ، آن را در طراحی فضا در نظر میگیریم . بزرگ ببینید ! ● باد : جهت باد را به صورت گرافیکی نشان میدهیم و برای طراحی از آن استفاده می کنیم . مثلا در محله ی دنارت اصفهان بوی زباله زیاد می آید ، طراحی باید به گونه ای باشد که با گذاشتن دیوار یا نگذاردن پنجره به آن سمت بو را مهار کرد . ● جنس خاک : مثلا در یک منطقه نزدیک به آب زیاد نمیتوان در زمین پایین رفت و پارکینگ زد . ● ریزش های جوی : نوع پوشش سقف ، نوع پوشش دیوارها ، ارتفاع دیوارها و ارتفاع از سطح زمین ! پس مشخص میکنیم که مثلا به طور متوسط چند میلیمتر بارندگی در سال در این منطقه مشاهده می شود . * مسئله قبله و جهت شمال نیز برای ما اهمیت دارد . برای طراحی نمازخانه یا سرویس بهداشتی به این اطلاعات نیاز داریم . ” کتاب اقلیم کسمایی و کتاب اقلیم پیرنیا ” دسترسی ها : ● مسیر : کلیه مسیرهایی که به سایت منتهی می شود را ما باید در تحلیل سایت مشخص کنیم . راه ها ، مسیرها و خیابان ها سلسله مراتب دارند و بر اساس درجه بندی مشخص می شوند : اصلی ، فرعی و …………… ! همچنین جنس مصالح کف پوش را هم مشخصی میکنیم .: راه آسفالته ” آسفالت گرم یا سرد ” ، راه مالرو ، راه پیاده یا سواره ، راه خاکی ، راه پر ترافیک و …….. نحوه ی نمایش : پیاده : دایره به رنگ خردلی سواره : مربع یا مستطیل به رنگ خاکستری رنگ خاکستری بر اساس اصلی یا فرعی بودن مسیر کم رنگ و پررنگ نشان داده می شود . یعنی خاکستری …
تحلیل سایت و تقسیمات فضایی
تحلیل سایت
به طور کلی تحلیل سایت شامل مجموعه اطلاعاتی است که به عنوان نخستین گام در طراحی مطرح می گردد و دارای سه مرحله و به شرح زیر می باشد: تحقیق تجزیه تحلیل هائز اهمیت ترین موارد به هنگام آغاز کار تحلیل سایت به ترتیب زیر می باشند: یخبندان : برای آگاهی از اینکه چه نوع مصالحی را در طرح خود استفاده کنیم یخبندان را بررسی میکنیم . به طور گرافیکی مشخص میکنیم که چند ماه در سال در آن منطقه یخبندان رخ می دهد تا ببینیم مصالح مورد استفاده تحمل دارد یا نه ! ● شیب زمین : برای طراحی شیب زمین هم نیاز است . به صورت گرافیکی می نویسیم که شیب غالب مثلا شمال به جنوب است . ● نور : بستگی به نوع کابری نور طبیعی یا مصنوعی به کار میبریم . مثلا سینما به نور مصنوعی و کلاس های یک مدرسه به نور طبیعی نیاز دارد . نور در ساعات مختلف قرار میگیرد . همانطور که میبینیم نور در ساعات 9 تا 18 رو به روی ساختمان است . پس در تقسیم فضاهای داخلی از این اطلاعات استفاده می کنیم . همچنین متوجه میشویم که قسمت پشت ساختمان از 9 تا 18 سایه است ، پس اگر کاربری داشتیم که به نور نیاز داشت به این موضوع توجه می کنیم یا اگر گونه خاص درخت داریم که به نور نیاز دارد نباید این جا قرار دهیم یا ممکن است ساختمانی در نزدیکی سایت باشد که بلند باشد و همیشه سایه آن قسمتی از سایت را می گیرد ، آن را در طراحی فضا در نظر میگیریم . ● ریزش های جوی : نوع پوشش سقف ، نوع پوشش دیوارها ، ارتفاع دیوارها و ارتفاع از سطح زمین ! پس مشخص میکنیم که مثلا به طور متوسط چند میلیمتر بارندگی در سال در این منطقه مشاهده می شود . * مسئله قبله و جهت شمال نیز برای ما اهمیت دارد . برای طراحی نمازخانه یا سرویس بهداشتی به این اطلاعات نیاز داریم . ” کتاب اقلیم کسمایی و کتاب اقلیم پیرنیا ” ● باد : جهت باد را به صورت گرافیکی نشان می دهیم و برای طراحی از آن استفاده می کنیم . توجه به عواملی چون آلودگی های هوا و شیمیایی ، بوی نامطبوع و حتی بادهای مطلوب نیازمند توجه به جهت باد است . مثلا در محله ای بوی زباله زیاد می آید ، طراحی باید به گونه ای باشد که با گذاشتن دیوار یا نگذاردن پنجره به آن سمت بو را مهار کرد . صوت: اصوات نامطلوب در فضای آموزشی سه دسته اند: الف- سرو صدای ناشی از ترافیک هوایی و زمینی ب- سر و صدای ناشی از کارگاههای صنعتی- مراکز تجاری ج– سر و صدای بازی بچه ها در فضای باز و سایر کلاسها دسترسی ها ● مسیر : کلیه مسیرهایی که به سایت منتهی می شود را ما باید در تحلیل سایت مشخص کنیم . راه ها ، مسیرها و خیابان ها سلسله مراتب دارند و بر اساس درجه بندی مشخص می شوند …
علائم و مفاهیم تحلیل سایت
به طور کلی به هنگام آغاز کار تحلیل سایت می بایست ابتدا نکات مورد بررسی را تعیین و سپس اقدام به جمع آوری اطلاعات و داده ها مطابق با موارد مشخص شده، نمود. این موارد به ترتیب زیر می باشند: دسترسی ها : در این مرحله ارتباط میان سایت و معابر اصلی و فرعی مورد مطالعه قرار می گیرد که می تواند از طریق عکس های هوایی و نقشه های موقعیت زمین انجام پذیرد. تعیین فاصله زمانی و فیزیکی زمین از نقاط اصلی موردی بسیار مهم است که از طریق رانندگی یا پیاده روی در اطراف سایت مقدور می گردد. مجاورت ها: منظور از این بخش مطالعه همسایگی های سایت می باشد. عموما این مرحله با مشاهده مستقیم و پیمایش زمین همراه می گردد. مواردی که در این بخش مورد بررسی قرار می گیرند شامل الگوها و بافت های معماری، نورپردازی معابر، شرایط و وضعیت ابنیه موجود و کاربری های مجاور زمین می باشند. به طور کلی هدف از انجام این بخش دستیابی به داده هایی در زمینه میزان و نحوه تأثیر ابنیه مجاور بر سایت و ساکنین منطقه است. پتانسیل ها: اطلاعات این بخش شامل مطالعه بر روی ویژگی های خاص سایت همچون: عناصر حساس، صدا، رایحه های خوشایند و ناخوشایند،آلودگی صوتی و هوایی، دیدهای مطلوب و نامطلوب و … می باشد که داده های این بخش نیز لزوما می بایست با پیمایش زمین و اطراف آن و با مصاحبه با اهالی منطقه جمع آوری گردد. اقلیم: بررسی نکاتی همچون میزان بارندگی برف و باران، رطوبت و دمای محلی در زمان های مختلف ماهانه و سالانه، مسیر خورشید و زاویه عمودی آن در مواقع متعدد سال، بادهای مطلوب و نامطلوب در این دسته جای می گیرند. امکان دارد که در یک سایت عناصر طبیعی و مصنوعی بسیاری وجود داشته باشند که باید در طراحی مورد توجه و بررسی قرار بگیرند . بعضی از این عناصر به صورت مستقیم و بعضی به صورت غیر مستقیم در طراحی پلان تاثیر می گذارند . مانند… نور ،باد ، دید و منظر ،آلودگی صوتی و… در یک تحلیل سایت خوب باید تنها عناصر مصنوعی و طبیعی که در طراحی پلان موضوع مورد نظر تاثیر می گذارند ، تحلیل شوند و از شلوغ کردن سایت با دیاگرام های فرعی و زیادی پرهیز شود تحلیل سایت توسط علائم متفاوتی قابل انجام است که میتوان این علائم را زبان مشترک بین معماران دانست. مهمتر از این علائم مشترک بینش و دانش معمار است که میتواند در به کار بردن این علائم درست عمل کرده ،ویژگی های سایت را معرفی کند. یه سری عکس از تحلیل سایت که توو پروژه ها مورد استفاده قرار میگیره.