دانلود پروژه بررسی مقایسه ای خصیصه سلطه گری و سلطه پذیری در زنان شاغل و غیر شاغل


دانلود پروژه بررسی مقایسه ای خصیصه سلطه گری و سلطه پذیری در زنان شاغل و غیر شاغل

دانلود پروژه بررسی مقایسه ای خصیصه سلطه گری و سلطه پذیری در زنان شاغل و غیر شاغل


چکیده

موضوع مورد بررسی در این پروهش بررسی مقایسه ای خصیصه سلطه گری و سلطه پذیری در زنان شاغل و زنان غیر شاغل می باشد . در این پژوهش  ما به این مطلب می پردازیم که ایا شاغل یا غیر شاغل بودن زنان در سلطه پذیری یا سلطه گری انها تاثیری دارد یا نه .این که چگونه می توان رفتار فردی را تبیین کرد که در مقابل بالا دستان محجوب و سر ب زیر و حرف گوش کن ،اما در مقابل زیر دستانش یا همسرش دیکتاتوری است زورگو و خشن،بررسی این که چه عواملی در میزان سلطه گری و سلطه پذیری انسان ها نقش دارد و چه تفاوتی میان زنان شاغل از نظر سلطه گری و سلطه پذیری وجود دارد ،مورد پژوهش قرار گرفته است.

شیوه انتخاب نمونه از این جامعه خوشه ای تصادفی سیستماتیک می باشد که از این طریق تعداد 60 نفر که شامل زن شاغل و 30 زن غیر شاغل می باشد یعنی کل زنان مشغول به کار در کارخانه لوازم پزشکی سوپا در در شهرستان کرج انتخاب شده است .

ابزار این پژوهش پرسش نامه(  برن رویترBern Reuter.) بوده که شامل 125 سوال است و به جوانان و بزرگسالان اختصاص دارد و 6 جنبه از شخصیت را اندازه میگیرد.این نوع ازمون از نظر هزینه و زمان لازم برای اجرا مقرون به صرفه است ضمنا اعتبار بالایی دارد و نتایچ ازمون در 6 مقیاس استخراج می شود .

نتیجه : با اجرای این ازمون و نتیجه به دست امده با اطمینان میتوان گفت بین میانگین سلطه گری و سلطه پذیری زنان شاغل و غیر شاغل تفاوت معنا داری وجود ندارد.

مقدمه 

از زمان های قدیم مسئله سلطه گری و سلطه پذیری از جمله مسائلی بوده که ذهن نویسندگان را به خود مشغول داشته است . هر چند که این نویسندگان نظرات و دلایل خود را در قالب داستان ها بیان کرده اند اما دید روان شناختی عمیقی داشته اند . به عنوان مثال میان انسان و جانوران دیگر تفاوت های عمده ای وجود دارد که پاره ای عقلی و پاره ای عاطفی است ، یکی از تفاوت های عاطفی مهم این است که تمایلات انسان ، بر خلاف جانوران ، اساسا بی حد و حصر است و ارضای کامل ان ممکن نیست . مار بوآ وقتی خوراکش را می خورد می خوابد تا گرسنه شود . انگیزه فعالیت های جانوران به استثنای موارد نادر ، نیاز های نخستین است ، در مورد انسان قضیه فرق می کند.

البته بخش بزرگی از نژاد بشر ناچارند برای بدست اوردن ضروریات زندگی انقدر کار کنند که برای مقاصد دیگران چندان رمقی در انها باقی نمی ماند ،ولی انهایی که زندگی شان تامین شده باشد،به صرف این دلیل دست از کار می کشد . خشایار شاه وقتی به لشگر کشید نه خوراک کم داشت و نه پوشاک و نه زن. همچنین در داستان رستم و سهراب ،قصه های تاریخی نظیر هیتلر ،ناپلئون و غیره ….. . ما به طرز زیبایی میل  انسان ها در داشتن تسلط و قدرت داشتن به دیگران و به همان نسبت  تسلیم پذیری و عقاید و خواسته های دیگران را قبول داشته اند را دیده ایم.

اما این مسئله از قدیم الایام بوده و در عصر ما نیز وجود دارد ، خواهد داشت وهمواره دو گروه و از آدمیان  در مقابل و کنار هم دیده می شوند . رهبران و قدرتمندان و در مقابل زیر دستان و پیروان ، کسانی که خود موجب به قدرت  رسیدن جباران می‌شوند. برخی همواره مطیع و سر به راه اند و برخی دیگر تنها در شرایط ترس و وحشت مجبور به اطاعت و فرمانبرداری از دیگران میشوند.( به نقل از شاملو 1363)

یکی ار تفاوت های مشهور میان زنان و مردان همین تفاوت در میزان سلطه‌گری و سلطه‌پذیری آنان است. همواره زنان مطیع مردان (پدران ،برادران،همسران) بوده اند .گاهی سلطه پذیری زنان تا حدی بوده است که حتی هویت مستقل خود را از دست داده اند.

موضوع پژوهش

بررسی مقایسه ای خصیصه سلطه گری و سلطه پذیری در زنان شاغل و غیر شاغل

بیان مسئله

ما در این تحقیق به این مسئله می خواهیم بپردازیم که ایا شاغل یا غیر شاغل بودن زنان در سلطه گری سلطه پذیری انها تاثیری دارد یا نه و بررسی اینکه چه عواملی در میزان سلطه گری و سلطه پذیری انسان ها نقش دارد .

فایده و اهمیت و هدف پزوهش

اصطلاحات سلطه گری و سلطه پذیری کلماتی نیستند که ما بخواهیم به سادگی از انها عبور کنیم .انها همواره دو روی سکه هستند و به همان نسبت که ما در قدیم هیتلر و رضا خان و… را داشته ایم که با اعمال خشونت سعی در جلب اطاعت و زور گویی به زیر دستان بوده اند ،امروزه نیز در قالب ها و اشکال دیگری این مفاهیم را در زندگی روزمره خود داریم ، ولی انقدر گرفتار و دچار مشغله فکری هستیم که وجود انها را به شرایط زمان و موقعیت مکانی ربط می دهیم با اینکه به سادگی  از کنار انها میگذریم ( به نقل از شاملو 1363)

 

فهرست مطالب:

فصل اول

مقدمه چکیده  1

موضوع پژوهش  2

بیان مسئله 2

فایده و اهمیت هدف پژوهش  2

فرضیه‌های پژوهش 3

تعاریف نظری  3

تعاریف عملیاتی  4

فصل دوم

سلطه‌گر کیست؟ سلطه‌پذیر کیست؟  5

سلطه‌گری و سلطه‌پذیری از دیدگاه روان‌کاوی 6

سلطه‌گری و سلطه‌پذیری از دیدگاه فروید  7

سلطه‌گری و سلطه‌پذیری از دیدگاه یونگ  9

سلطه‌گری و سلطه‌پذیری از دیدگاه اریک فروم  11

سلطه‌گری و سلطه‌پذیری از دیدگاه راسل  16

سلطه‌گری و سلطه‌پذیری از دیدگاه آدلر   19

همرنگی و همنوایی اجتماعی و نقش آن در سلطه‌گری و سلطه‌پذیری   20

امنیت و مکانیزم‌های روانی آن در نقش سلطه‌گری و سلطه‌پذیری 21

قدرت و ایدئولوژی مسلط  22

ناکامی و خشم و پرخاشگری  23

ترس  24

تعصب  25

خصوصیت فرد متعصب  25

پیش‌داوری، قالبهای فکر 27

جنسیت و نقش آن در سلطه‌پذیر  27

تحقیقات علمی انجام شده در رابطه با سلطه‌پذیری و نیاز به قدرت در جهان و ایران 28

فصل سوم

نوع پژوهش..  34

جامعه آماری  34

روش نمونه‌گیری و تعداد نمونه منتخب  34

مشخصات گروه نمونه منتخب  35

ابزار پژوهش  35

روش اجرای پژوهش 36

اعتبار و روایی  37

روش تجزیه و تحلیل داده‌ها 38

فصل چهارم

بخش توصیفی  39

شاخص‌های مرکزی41

بخش استنباطی و فرضیه‌ها  42

فصل پنجم

نتیجه‌گیری  49

محدودیت‌های پژوهش  49

پیشنهادات 50

منابع  51

 

فرمت فایل: Word (قابل ویرایش)
تعداد صفحات: 62
حجم: 282 کیلوبایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

قالب صحیفه. لایسنس فعال نشده است، برای فعال کردن لایسنس به صفحه تنظیمات پوسته بروید.