این روش، بسنده، ساده و سریع است. این روش به افراد بی طرف این امکان را میدهد تا عقایدشان را بیان کرده و به نظراتشان اهمیت ببخشند. این روش، ابزار ارتباطی بسیار عالیای است، چرا که در مورد این روش توافق عمومی وجود ندارد که آن را در مباحثات و تبادل ایدهها در بین مشارکتکنندگان، بتوان یافت.
?به هر حال، چرتکهی رنیر، الگوی کاری معمول یک گروه را دچار تغییر میکند، تا دشواری متقاعدسازی تصمیمگیرندگان، با آن سازگاری و پذیرش لازم را پیدا کند. برای نمونه، روسا ممکن است خود را در وضعیتی بسته و ایزوله تصور کنند، از این رو این روش این زمینه را فراهم میسازد تا افراد نظراتشان را ارائه کنند و و «رنگ» حقیقیشان را نشان دهند.
?از این رو، روش، ضربهی خود را به تفکر سازمانی مرسوم وارد میکند، این روش غالباً در ارزیابیهای عملی دورههای آموزشی مورد استفاده قرار میگیرد، لذا در این مورد، تصمیمات راهبردی نانوشته یا ضمنی وجود ندارد.
?چرتکهی رنیر[1] یک روش اصلی برای مشاورهی خبرگان است که توسط دکتر فرانسیس رنیر طراحی شده است. این روش طراحی شده است تا از خبرگان سوال کرده و پاسخها را به صورت همزمان، بصورت نامه و با استفاده از یک مقیاس رنگی[2] پردازش کند.
همانند تمام روشهای خبره، این روش به نحوی طراحی شده است تا از عدم قطعیت بکاهد؛
?بهواقع کاملاً عکس این نقطه نظر که بر اساس آن، یک گروه در مورد سایر گروهها و همزمان، در مورد میزان و اندازهای که نظرها میتوانند تفاوت داشته باشند، آگاهیاش را زیاد میکند.
?منطق استفاده شده توسط چرتکه، مانند سه رنگ چراغ راهنمایی است (سبز، زرد، قرمز)، به اضافه سبز کمرنگ و قرمز روشن برای ایجاد امکان ارائهی گستردهتر نظرات. سفید یک رای ممتنع است و سیاه به معنای غیبت میباشد. این مقیاس تصمیمگیری مبتنی بر رنگ در این روش است.
?ابتدا، پیشنهاد میشود مسالهی مورد مطالعه را با دقت تعریف کنید، چرا که ممکن است با دقت مورد بحث قرار گیرد و یا در مرحلهی تجزیه به اجزاء، به مولفههای تشکیل دهندهاش، شکسته شود.
?این مولفهها بیانهای اولیهای هستند که به حوزهی بحث در گذشته و/یا چشمانداز آینده، وسعت میبخشند. متخصصان و یا خبرگان، در مورد هر عبارت، هر یک شخصاً با استفاده از مقیاس رنگی در دسترس به یک تصمیمگیری دست پیدا میکنند.
Tags شهرسازی