بورس ها(اعم از اوراق بهادار یا کالا) بازارهای متشکل و سازمان یافته ای هستند که نظام مبادله را سامان داده و شبکه سنتی داد و ستد را به شبکه های سازمان یافته و با ساز و کار مشخص در راستای رفع مشکلات مربوط به نوسانات قیمتی و ریسک های تولیدی و محدودیت های نقدینگی تبدیل می کنند. انواع بورس: در یک طبقه بندی کلی بورس شامل دو نوع است:
بورس اوراق بهادار
بورس کالایی
در ایران علاوه بر بورس اوراق بهادار، بورس فلزات و محصولات صنعتی و بورس محصولات کشاورزی که از انواع بورس های کالایی به شمار می روند در حال حاضر فعال بوده و بورس نفت نیز قرار است در آینده ایجاد شود. تشکیل بورس کالا، به لحاظ نظری مبتنی بر مزایای یک بازار رقابتی است که در آن تعداد زیادی خریدار و فروشنده، محصول مشابهی را معامله می کنند و به دلیل تعدد تعداد خریداران و فروشندگان، هیچ یک نمی توانند بر قیمت بازار اثر گذارند. ماهیت کارکرد بالقوه بورس کالایی با بازارهای رقابتی سازگاری و همخوانی دارد.
روش داد و ستد در بورس کالا و شرایط لازم برای تحقق معاملات:
عمده ترین شیوه داد و ستد در بورس کالا استفاده از قرارداد های آتی است، از مزایای اصلی این قرارداد ها مصونیت در برابر خطرات ناشی از نوسان قیمت با کسب سود به سبب تغییر قیمت است. عمده قرارداد های آتی که در بورس کالا رد و بدل می شوند، قرارداد خرید یا فروش مقدار کالای خاص با کیفیت مشخص برای تحویل در تاریخ معینی در آینده با قیمت ثابت می باشد.
فهرست :
تعریف بورس
بورس کالا چیست؟
شرایط مؤثر بر رونق بورس کالا
انواع بورس کالایی
اهداف راه اندازی بورس کالاهای کشاورزی
معرفی ابزارهای مالی بورس
قرارداد فوروارد Forward Contracts
قراردادهای سلفBai-Salaf
قراردادهای استصناعBai-Istisna
قراردادهای اختیاری Option Contracts
اختیار فروش Put option
انواع بورس
بورس اسعار
بورس اوراق بهادار تهران
اعلام نرخهای اوراق بهاداردر بورس تهران
دلیل پیدایش بورس
تاریخ اولین بازار بورس
جاذبههای بورس برای مردم
منابع
فرمت فایل: Word (قابل ویرایش) |
تعداد صفحات: 22 |
حجم: 27.7 کیلوبایت |