کتاب مسکن پایدار برای شهرهای پایدار، چارچوب سیاستی برای کشورهای در حال توسعه نوشته اولگ گولبچکیوف و آنا بیدینا و ترجمه علی سامانی مجد و تورج فرهادی
مسکن در شهرها از آن جهت که محل تجمع و سکونت مردم هستند و بخش بیشتر سطحشان را کاربری مسکونی پوشانده است، به شکل جدی موضوع مورد توجه الگوواره توسعه پایدار بودهاند. در این چارچوب مفهوم برنامهریزی مسکن پایدار شکل میگیرد که با توجه به ارکان چهارگانه رشد اقتصادی، عدالت اجتماعی، حفظ محیط زیست و حکمروایی خوب در توسعه پایدار به معنی شکلی از برنامهریزی و سیاستگذاری و مسکن است که به شکل عادلانه و در دسترس همگان باشد، از نظر محیط زیستی و ضوابط فنی چه در مقیاس بنا و چه در مقیاس نواحی کارکردی مسکونی شهر پایدار باشد.
از نظر اقتصادی در اشکال متنوعی تولید و توزیع شود تا ضمن امکان توسعه آن و اثر مثبت در رشد اقتصادی برای گرو ههای مختلف همچون اجاره نشینها در دسترس بماند و در چارچوب حکمروایی خوب شهری نیز قرار گیرد. این در حالیست که در سیاستگذاریهای کلان مسکن در کشور به مقیاس شهری و درونشهری تقریبا توجهی نمیشود. در برنامههای توسعه شهری نیز موضوع مسکن پایدار نادیده گرفته شده است.
فهرست مطالب کتاب مسکن پایدار برای شهرهای پایدار :
- سخن نخست
- پیشگفتار
- چکیده اختصاصی
- مسکن و پایداری
- پایداری زیستمحیطی مسکن
- پایداری اجتماعی و فرهنگی مسکن
- بررسی پایداری اقتصادی مسکن
- ارائه رویکردهای کلنگر
- اصول کلیدی در ارائه سیاست پایدار
- واژه نامه تخصصی فارسی – انگلیسی
فرمت فایل: Pdf |
تعداد صفحات: 100 |
حجم: 3.71 مگابایت |