دانلود بررسی عوامل موثر بر راندمان کوره های دوار سیمان از دیدگاه بهره برداری و آنالیز شیمیایی خوراک کوره


دانلود بررسی عوامل موثر بر راندمان کوره های دوار سیمان از دیدگاه بهره برداری و آنالیز شیمیایی خوراک کوره

چکیده:

سیستم پخت سیمان مهمترین و اساسی ترین بخش یک واحد تولیدی سیمان می باشد به طوریکه ظرفیت اسمی کارخانه های سیمان بر اساس میزان تولید روزانه (24 ساعته) کوره بنا نهاده شده و ظرفیت دپارتمانها- تجهیزات و ماشین آلات- سیلوهای ذخیره مواد خام- کلینکر و سیمان نیز بر پایه ظرفیت تولید کوره طراحی و ساخته می شود.

لذا راندمان کوره یکی از پارامترهای مهم در بخش تولید بوده و تلاش در جهت به ظرفیت رساندن و سپس بالا بردن راندمان تولید کوره از مهمترین اهداف تیم مدیریتی و پرسنل فنی کارخانه های سیمان می باشد.

در این پروژه سعی بر این است که پس از ارائه شناخت کلی از خط تولید سیمان دو فاکتور بسیار مهم و ارزشمند یعنی عوامل موثر بر راندمان کوره های دوار سیمان از دیدگاه بهره برداری و آنالیز شیمیائی خوراک کوره مورد بررسی قرار گرفته و راه حل هایی صحیح جهت برخورد با مشکلات مطرح شده ارائه شود تا انشاء الله بدین وسیله هدف اصلی از ارائه این پروژه محقق شود.

 

مقدمه

  • سیمان چیست؟

سیمان گردی است نرم، جاذب آب و چسباننده خرده سنگ که اساساً مرکب است از ترکیبات پخته شده اکسید کلسیم با اکسید سیلیس و اکسید آلومینیوم و اکسید آهن.

ملات این گرد قادر است به مرور در مجاورت هوا یا در زیر آب سخت شده و ضمن داشتن ثبات حجم مقاومت خود را حفظ نموده و در فاصله 18 روز زیر آب ماندن دارای حداقل مقاومت 25 نیوتن بر میلیمتر مربع باشد.

  • مقدمه ای کوتاه از تاریخچه صنعت سیمان

اختراع کوره دوار سیمان در سال 1885 میلادی توسط Fredrik ransom در انگلستان به ثبت رسید. این کوره 5/1 متر قطر و 5/7 متر طول داشت.

سوخت کوره دوار در آمریکا مایع (نفت کوره) و در آلمان پودر زغال سنگ بود و خوراک کوره هم به صورت دوغاب و هم به صورت پودر تهیه می گردید. کلینکر خروجی از کوره وارد استوانه عمودی یا دواری می شد و توسط هوا خنک می گردید و هوای خروجی از خنک کن جهت سوختن زغال یا نفت کوره مورد استفاده قرار می گرفت.

تکنولوژی جدید سیمان برای اولین بار با راه اندازی کوره 100 تنی سیمان ری در نزدیکی کوه بی بی شهربانو و در سال 1312 در ایران متولد شد. راه اندازی کارخانه سیمان ری به مفهوم ایجاد شتاب در نوسازی و صنعتی شدن کشور بود و از این رو سهم این کارخانه در پی‌ریزی بسیاری از کارخانه ها و تاسیسات صنعتی، دانشگاهی، بهداشتی و کشاورزی و . . . استثنائی و در خور توجه است.

در حال حاضر پروژه های بسیاری در نقاط مختلف کشور در دست اجرا می باشد که بسیاری از آنها تا سال 1390 به تولید خواهند رسید. با راه اندازی این پروژه ها ظرفیت تولید سیمان ایران به حدود 70 میلیون تن در سال خواهد رسید که معادل 5/2 درصد تولید سیمان جهان خواهد بود.

ضمناً مصرف سرانه سیمان در کشور  در حال حاضر حدود 450 کیلوگرم است که بالاتر از متوسط مصرف جهانی( 340 کیلوگرم) می باشد.

  • عنوان پروژه

عوامل موثر بر راندمان کوره های دوار سیمان از دیدگاه بهره برداری و آنالیز شیمیایی خوراک کوره

عوامل متعددی بر راندمان کوره های دوار سیمان موثر می باشد که می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • عوامل موثر از دیدگاه بهره برداری
  • عوامل موثر از دیدگاه آنالیز شیمیایی خوراک کوره
  • عوامل موثر از دیدگاه طراحی و تکنولوژی ساخت تجهیزات سیستم پخت
  • عوامل موثر از دیدگاه طراحی و ساخت دستگاههای مرتبط با سیستم پخت
  • مدیریت صحیح به همراه آموزش و بهره برداری صحیح از منابع انسانی
  • سایر موارد مرتبط در جهت بهبود عملکرد کوره دوار سیمان به عنوان یک راکتور پیچیده شیمیایی

با توجه به هفت سال تجربه بهره برداری اینجانب از کوره دوار واحد یک شرکت سیمان هگمتان و همچنین تجارب و آموخته های اینجانب از پیشکسوتان صنعت سیمان کشور  از طریق شرکت در دوره ها و همایش ها و سیمنارهای متعدد باعث شد که ضمن بهره گیری از توفیقات خداوند منان و مساعدت و راهنمایی اساتید بزرگوارم آقایان دکتر امید خواه و دکتر ارجمند در پایان تحصیلات تکمیلی در مقطع کارشناسی ارشد به بررسی دو عامل مهم بر راندمان کوره های دوار سیمان یعنی عوامل موثر از دیدگاه بهره برداری و آنالیز شیمیایی خوراک کوره بپردازم و توضیح اینکه در این پروژه هر عاملی که از دو دیدگاه مذکور باعث افزایش مدت کارکرد کوره شده و در عین حال تولید کوره را در حداکثر ظرفیت ممکن قرار دهد مدنظر قرار گرفته است.

 

فهرست مطالب

عنوان                صفحه

چکیده

مقدمه فصل اول: طرحی از یک کارخانه سیمان با تکنولوژی روز دنیا

1-1-شرح فلودیاگرام  خط تولید سیمان

2-1-اجزاء سیستم پخت

1-2-1-کوره دوار سیمان

2-2-1- پیش گرمکن

3-2-1-مسیر فرعی (By Pass)

4-2-1- سیستم تکلیس (Calciner)

5-2-1- خنک کن کلینکر

6-2-1- سوخت رسانی و مشعل

3-1- متغیرهای کنترل سیستم پخت

1-3-1- کنترل کوره

2-3-1- کنترل خنک کن

3-3-1- کنترل سوخت کوره

4-3-1- کنترل تغذیه کوره

5-3-1- کنترل گاز خروجی کوره

6-3-1- کنترل حجم هوای اولیه

7-3-1- کنترل درجه حرارت گاز خروجی از پیش گرمکن

8-3-1- کنترل درجه حرارت یاتاقهای کوره

9-3-1- کنترل عملکرد الکتروفیلتر

10-3-1- کنترل سیکلونها

11-3-1- کنترل ورودی کوره

12-3-1-کنترل وضعیت نسوز کاری داخل کوره

فصل دوم: عوامل موثر بر راندمان کوره های دوار سیمان از دیدگاه بهره برداری

1-2- شعله نا منظم

2-2-فشار بالا و ناگهانی سر کوره

3-2- خطاهای هنگام چرخاندن کوره

4-2- سرد شدن کوره و رسیدن مواد ناپخته به خنک کن

5-2- ریزش کوت ینگ وپدید آمدن لکه های سرخ بر روی بدنه

6-2- داغ شدن بیش از حد منطقه پخت

7-2- داغ شدن بیش از حد منطقه پخت

8-2- وجود کلینکر سرخ در خروجی خنک کن

9-2- از بین رفتن بخشی از نسوز کاری

10-2- تبدیل سوخت کوره از مازوت به گاز و تاثیر آن بر فرایند پخت

11-2- علل کاهش بازدهی گریت کولر و راههای جلوگیری از آن

12-2- رینگ ها و گرفتگی ها در سیستم پخت سیمان

13-2- مشکل گرفتگی سیکلونها و راههای مقابله با آن

14-2- کنترل چرخه سولفات در کوره های دوار سیمان

15-2- نسوز کاری سیستم پخت

16-2- چگونگی انتخاب اجرهای مناسب جهت نسوزکاری بر اساس آنالیز شیمیایی خوراک کوره

17-2- فرسایش مواد نسوز در سیستم پخت

فصل سوم: عوامل موثر بر راندمان کوره های دوار سیمان از دیدگاه آنالیز شیمیایی خوراک کوره

1-3- مسئولیت آزمایشگاه کارخانه سیمان

2-3- سیمان

3-3- مشخصات شیمیایی و فیزیکی سیمان

4-3- مدولهای کنترل کیفیت مواد

5-3- مختصری از خصوصیات فازهای کلینکر

6-3- دیاگرام فازهای مختلف سیمان

7-3- چگونگی پخت مواد

8-3- عوامل موثر در پختن مواد

9-3- ارایه پیشنهادات و راه کارها در بحث تنظیم مواد

10-3- ویسکوزیته فاز مایع و اثر آن در تشکیل کوتینگ

11-3-میکروسکوپی کلینکر

12-3- تاثیر نوسانات کیفیت خوراک کوره بر راندمان کوره

13-3- تدوین استراتژی نمونه گیری

14-3- مطالعات تفصیلی معادن

15-3- جلوگیری از عوامل بروز نوسان کاذب در سیستم کنترل کیفی

16-3- کالیبراسیون

17-3- توسعه اتوماسیون آزمایشگاه

منابع و مراجع

چکیده انگلیسی

 

 

فهرست اشکال

عنوان    صفحه

1-1-           فلودیاگرام خط تولید سیمان

1-2-           گرفتگی های سیستم پخت

2-2-عوامل فرسایش مختلف شیمیایی- مکانیکی و حرارتی موثر روی آجرهای کوره

1-3-تقسیم بندی مناطق مختلف کوره

2-3-تغییرات شیمیایی و حرارتی خوراک کوره از ورود یه سیستم پخت تا خروج از آن

3-3-کلینکر عادی

4-3-کلینکر آهسته خنک شده

5-3-توده های آهک ازاد

6-3-کلینکر متخلخل

7-3-کلینکر آزمایشگاهی با سولفات زیاد

 

 

فهرست جداول

عنوان                صفحه

1-2-مقایسه حجم هوای مصرفی و گازهای حاصل از احتراق شعله های مازوت و گاز

2-2- تقسیم بندی شرایط ورودی کوره

3-2- نتایج حاصل از کوره بزرگتر در شرایط متفاوت در ورودی کوره

4-2- نتایج حاصل از کوره کوچکتر در شرایط متفاوت در ورودی کوره

5-2- انالیزهای متفاوت سه نوع مواد اولیه مربوط به سه کارخانه سیمان و تاکید آن در انتخاب اجر

1-3- علائم اختصاری برای اجزاء تشکیل دهنده سیمان

2-3- ترکیب شیمیایی یک نمونه از کلینکر سیمان پرتلند

3-3- خلاصه عملیات شیمیایی- حرارتی و نام مناطق کوره

4-3- حدود طبیعی انحراف معیارهای مدولهای کلینکر

 

فهرست منحنی ها و نمودارها

عنوان    صفحه

1-3-منحنی های مقاومت فشاری بر حسب زمان

فرمت فایل: Word (قابل ویرایش)
تعداد صفحات: 129
حجم: 8.22 مگابایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *