دانلود مقاله برنامه ریزی بافت های فرسوده تعاریف و مفاهیم
- تعاریف و مفاهیم
- بافت شهر
بافت شهر عبارت است از دانه بندی و درهم تنیدگی فضاها و فضاهای شهری که به تبع ویژگی های محیط طبیعی، به ویژه توپوگرافی و اقلیم در محدوده شهر یعنی بلوک ها و محلات شهری به طورفشرده یاگسسته بانظمی خاص جایگزین شدهاند. بافت شهر کمیتی پویا و در حال تغییر است که وضع کالبدی شهر و چگونگی رشد و گسترش آن را درطول زمان نمایان می سازد. بافت شهر شبکه گذرگاهی و نحوه توزیع فضایی آنهارا نشان میدهد.
- تعریف شورایعالی شهرسازی و معماری از بافت شهر
بافت شهرگستره ای هم پیوند است که با ریخت شناسی های متفاوت طی دوران حیات شهری در داخل محدوده شهر و یا حاشیه های آن درتداوم و پیوند با شکل شهر صورت گرفته باشد؛ این گستره میتواند از بناها، مجموعه ها، راه ها، فضاها، تأسیسات و تجهیزات شهری و یا ترکیبی از آنها تشکیل شده باشد.
- مرمت شهری:
مرمت اقدامی است مستمر و آگاهانه که به منظور معاصرسازی، جلوگیری از فرسایش و فرسودگی و طولانی کردن عمر بنا، مجموعه یا بافت صورت میپذیرد. این اقدام شامل مجموعه مداخله هایی است که درشرایط متفاوت معانی مختلفی به خود میگیرد. گویا آنکه نمی توان آنرا باروش مشخص در زمان ها و شرایط متفاوت به کارگرفت. این جو حاکم برسرِ تعاریف و واژگان مطرح در مرمت و مرمت شهری سبب شده است تا دیدگاه ها و نظرات مختلفی در این زمینه مطرح گردند که خود سر منشاء اختلاف نظرهای مختلف مربوط به آن می باشد.
آنچه در پی می آید، مجموعه تعاریف مطرح در زمینه مرمت شهری است؛
1- معاصرسازی (Regeneration )؛ 2- تعمیر (Repair )؛ 3- نگهداری (Maintanence )؛
4- بهسازی (Rehabilitation )؛ 5- نوسازی (Renovation )؛ 6- بازسازی (Reconstruction)؛
7- بازیافت (Recupration )؛ 8- مراقبت، صیانت (Preservation )؛ 9- حمایت (Protection )؛
10- استحکام بخشی (Consolidation )؛ 11- توانبخشی(Rehabilitation )؛ 12- دوباره سازی (Rebuilding )؛
13- بهبود، سازماندهی (Improvement )؛ 14- تجدید حیات(زنده کردن) (Revitalization )؛
15- انطباق، به روزکردن (Adaptation )؛ 16- یکپارچه سازی، وحدت مجدد (Reintegration )؛
17- حفاظت ( Conservation )؛ 18- نوشدن (Renewal )؛ 19- احیاء (Restoration )؛
20- تخریب (Demolition )؛ 21- پاکسازی، آواربرداری (Clearance )؛22- الگویابی مجدد (Remodeling )؛
دانش مرمت شهری حداقل با سه مؤلفه یا شاخه در ارتباط است که عبارتنداز: فضای شهری، فضای تخصصی مرمتگران شهری، فضای اجتماعی دانش های محیطی، واژه ها یا اصطلاحات متعددی در گستره ی مرمت شهری به کارمی رود که هریک به فراخور موقعیت و نوع اقدام، بازگوکننده توجه بیشتری به وجه یا وجوهی ازنوسازی شهری است.
اصطلاحات دیگر در حوزه مرمت شهری: حفاظت، استحکام بخشی، توان بخشی دوباره، روان بخشی دوباره، بازآفرینی شهری، باززنده سازی شهری، بازسازی شالوده شهر، ادغام دوباره، نوسازی شهری و…. که کاربرد هرکدام متناسب با بستر شهر و نوع فرسودگی متغیراست.
فرمت فایل: Word (قابل ویرایش) |
تعداد صفحات: 8 |
حجم: 908 کیلوبایت |