دانلود پاورپوینت اصول و مبانی GIS
فهرست مطالب
تعاریف GIS
اصول و مبانی GIS
پرسش ها
تاریخچه GIS در ایران و جهان
دلایل استفاده از GIS
وظایف اصلی GIS
نرم افزارهای کاربردی GIS
مباحث مرتبط ( توپولوژی ، جی پی اس )
ویژگی ها و برتری های GIS
مباحث مرتبط در زمینه GIS
تعاریف GIS :
مجموعه ای از ابزار قدرتمند برای ذخیره و بازیابی اطلاعات در آینده ، تبدیل و نمایش داده های فضایی از جهان واقعی است (بورو 1986)
سیستمی است برای ثبت ، ذخیره سازی ، کنترل ، تلفیق ، بکارگیری ، تحلیل و نمایش داده ها که به لحاظ مکانی زمین مرجع هستند (اداره محیط زیست آمریکا 1987)
یک سیستم سخت افزاری و نرم افزاری رایانه ای است که به منظور دسترسی ، نگهداری و استفاده از داده های کارتوگرافی طراحی شده است (تاملین 1990)
سیستم های خودکار برای دریافت ، ذخیره سازی ، بازیابی ، تحلیل و نمایش داده های مکانی هستند (کلارک 1995)
GIS چیست ؟
یک سیستم اطلاعاتی تشکیل یافته از سخت افزار ، نرم افزار ، داده و نیروی انسانی می باشد که قادر است داده های مکان دار را به صورت رقومی اخذ ، نگهداری ، بازیابی ، مدلسازی و تجزیه و تحلیل نموده و نتایج را به صورت متنی یا گرافیکی ارائه نماید .
تحلیل و مدلسازی
داده های رقومی (numerical)
اصول و مبانی GIS :
به عنوان ابزار
به عنوان روش کمی
هر سیستم اطلاعات جغرافیایی از دو بخش اصلی تشکیل می شود که یکی اطلاعات مکانی یا نقشه های رقومی و دیگری اطلاعات توصیفی موردنیاز برای هر عارضه را ارائه می دهد.
قدم اول در GIS برقراری ارتباط میان این دو عنوان است به طوری که با فعال کردن هر عارضه در نقشه، جدول اطلاعاتی منضم به آن به طور خودکارظاهر شده و بالعکس با فعال نمودن هر رکود در جدول، عارضه مربوط به آن درنقشه فعال شود.
در اغلب پدیده های جغرافیایی، کدی وجود دارد که وابسته به یک مکان خاص میباشد.
این کد میتواند یک آدرس، کد پستی، موقعیت کلی سیستم، سر شماری بلو کهای مکانی شهر، منطقه یا کشور باشد. نرم افزارهای سیستم اطلاعات مکانی امکان عملیاتی نظیر مشاهده، بهره برداری و آنالیز داده هایی را خواهد داد که وابسته به مکان، مسیرهای دستیابی، روابط داخلی و موارد دیگر بوده و انجام آنها در نقشه های معمولی به هیچوجه وجود ندارد.
به عنوان مثال اگر در پی دستیابی به تعداد افرادی هستند که مشتری کالاهایتان هستند، با یک نظر قادر هستید گروهها و یا افراد را بر اساس معیار مورد نظرتان مشاهده کنید و هر طبقه را با رنگ ویژ های نشان دهید. حتی می توانید معیارهایتان را اضافه و یا حذف کنید و در نتیجه تصویر تهیه شده تان را نیز تغییر دهید که این نشان دهنده توانایی آنالیز جغرافیایی می باشد.
فرمت فایل: Powerpoint (قابل ویرایش)
تعداد صفحات: 40
حجم: 1.97 مگابایت