کشاورزی شهری


مقدمه

بیش از نصف مردم جهان در شهرها زندگی می‌‌‌‌‌کنند، و به جز تعداد کمی از آنها که می‌توانند در خارج از شهر برای خود ویلا یا باغی داشته باشند کشاورزی شهری به سرعت دارد شهرهای جهان را تغییر می‌دهد. ایده، ایده ی ساده ای است: استفاده از همه فضاها برای کشاورزی و باغبانی. مواد غذایی قبل از رسیدن به شهرهای ثروتمند، باید ساعت‌ها پرواز کنند. برای مثال، یک وعده غذای معمولی، مسیری حدود سه هزار کیلومتر را از مزرعه‌ها تا شهرها طی می‌کند. برای همین، مسوولان به فکر تولید محصولات محلی افتاده‌اند. به دلیل ناتوانی و یا بی‌میلی شهرها در تکیه به منابع غذایی وارداتی، ‌مسوولان شهرها، مواد غذایی مورد نیاز را به گونه‌ای جدید تامین می‌کنند. بنا به گزارش سازمان ملل متحد، حدود 15درصد محصولات غذایی جهان، ‌در مناطق شهری تولید می‌شود و این مقدار رو به رشد است.حدود یک‌میلیارد شهرنشین که تقریبا یک سوم جمعیت جهان را تشکیل می‌دهند، ساعاتی از هفته را صرف کشت و کار می‌کنند تا بتوانند به تولید مواد غذایی خانواده‌هایشان کمک کنند، یا محصولات تولیدشده را در سوپرمارکت‌های محلی بفروشند. رشد بیش از حد و سریع شهرها باعث شده‌است که کشاورزان شهری، موفق‌تر از کشاورزان روستایی شوند.

تعریف کشاورزی شهری

به هر گونه کشاورزی در محیط‌های شهری کشاورزی شهری گویند. کشاورزی شهری ، در درون و اطراف مرزهای شهرهای جهان به وقوع می‌پیوندد و شامل محصولات زراعی، دامپروری و درختکاری در محدوده شهرها می‌باشد. همچنین شامل محصولات غیرمصرفی نظیر خدمات اکولوژیکی نیز می‌گردد. در اغلب موارد، سیستم های زراعتی و باغبانی چندگانه در نزدیکی شهرها وجود‌دارد (1999،FAO).

مارک هلند در پیش گفتار کتابش با عنوان “شهر نشینیِ کشاورزی”، کشاورزی شهری را اینگونه تعریف می‌کند:

“نگاهی است به جامعه و شهرسازی که سرنخ های متنوع شهرسازی و طراحی را به سیستم های متنوع کشاورزی و غذایی با ثبات پیوند می‌دهد. بطور خلاصه، راهی است برای شاختن جایی حول محور غذا.

این فایل ورد در 12 صفحه به خدمتتون ارئه میشود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *